- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii își golesc portofelele pentru minivacanța de Sf Maria Mare. Cât plătești pentru cele 4 zile libere

13 Aug, 15:45 • Bugiu ⁠Ana Maria
Minivacanța se apropie, iar românii de abia așteaptă să își petreacă micul concediu la munte sau la mare, în funcție de preferințe. Cât plătesc, totuși, pentru un sejur de 4 zile la stațiunile din țară?
Românii își golesc portofelele pentru minivacanța de Sf Maria Mare. Cât plătești pentru cele 4 zile libere

Minivacanța de Sfânta Maria din 2024 se apropie, iar românii se pregătesc să-și petreacă zilele libere la mare sau la munte. În medie, un sejur de două nopți pentru două persoane în această perioadă costă aproximativ 797 de lei la nivel național, dar prețul poate ajunge la 906 lei pe litoral, înregistrând o creștere de 5,47% față de 2023, conform datelor unei platforme hoteliere, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Burduja: România continuă să aibă printre cele mai mici prețuri la energie electrică și gaze naturale din UE!

foto: minivacanță prețuri

Cât plătești pentru cele 4 zile libere din minivacanță

Cele mai căutate destinații de pe litoralul românesc sunt stațiunile Eforie Nord, Costinești, Mamaia și Neptun. La munte, românii preferă Sinaia, Bușteni și Predeal sunt în topul preferințelor.

Orașele Gura Humorului și Colibița sunt preferate de către turiști, iar stațiunile balneare Sovata, Praid, Băile Herculane, Băile Felix și Băile Tușnad sunt primele variante pe care le accesează românii în ultimele zile de vară.

Prețul mediu pentru un sejur de patru nopți în aceste stațiuni ajunge la 1.589 de lei.

Două nopți pentru două persoane la munte costă în jur de 759 de lei, cu o creștere de doar 2,45% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru doar această minivacanță, numărul rezervărilor crește semnificativ, dacă facem o comparație cu celelalte zile din luna august.

Majoritatea românilor aleg destinațiile care te fac să mergi pe Valea Prahovei, Valea Oltului și Transfăgărășani.

Mulți patroni au profitat de aceste 4 zile libere și au oferit pentru ultim moment oferte pentru românii care doresc să își petreacă minivacanța departe de casă. În această perioadă, tot litoralul rămâne favoritul românilor, iar marile orașe atrag cu sine turiștii care optează pentru city break-uri.

Orașele preferate ale oamenilor în lunile de vară sunt Brașov și Sibiu, apoi București, Oradea și Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa și: Românii care fac asta pe plajă sunt „amendați” cu 1.200 de lei pe loc. Patronii de la malul mării fac legea pe litoral