- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii pleacă în concedii la Eforie sau Mamaia chiar dacă prețurile au crescut în 2024. Cazarea pe litoralul românesc, mai scumpă decât în Thassos

18 Jun, 17:12 • Cornel Ghimeșan
Vara a venit, iar românii se înghesuie deja pe litoralul românesc, acolo unde pot avea parte de câteva momente de relaxare, departe de traficul din orașele aglomerate. Chiar dacă totul s-a scumpit, oamenii tot rup puțin din salariu și pleacă într-un concediu la mare. Totuși, mulți nu știu că pot merge, mai degrabă, într-o vacanță în Grecia cu acei bani.
Românii pleacă în concedii la Eforie sau Mamaia chiar dacă prețurile au crescut în 2024. Cazarea pe litoralul românesc, mai scumpă decât în Thassos

Dacă credeai că românii nu au bani să meargă la litoral, ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Deși prețurile au crescut considerabil, oamenii tot își strâng bani să meargă pentru câteva zile la Mamaia sau Eforie, acolo unde se pot relaxa la un pahar de suc sau bere.

Pentru cei ce nu știu, costul mediu al unui pachet de cazare ajunge la aproximativ 2.400 de lei, adică la 100-120 de euro o noapte cazare.

Vorbim despre stațiuni ca Mamaia sau Eforie, în timp ce în Thassos, Grecia, tarifele sunt chiar și la jumătate.

Te-ar putea interesa și Care sunt tipurile de concediu pe care ți le poți lua ca angajat. În ce condiții poți beneficia de ele

Astfel, pentru lunile iulie-august, atunci când majoritatea își iau concedii, durata medie a sejurului este de 4-5 nopți, iar valoarea medie a pachetului turistic este de 2.408 lei, conform datelor Litoralulromânesc.ro.

Românii merg la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor, adică 100-120 €, cazarea o noapte!

„Temperaturile ridicate din ultima vreme şi ofertele bune la cazări îi determină pe românii care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă să îşi rezerve sejururi pentru acest sezon în hotelurile de la Marea Neagră.

Cifrele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism, arată că în ultima săptămână ritmul rezervărilor a înregistrat o creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde”, informează reprezentanții Litoralulromanesc.ro.

Cele mai multe rezervări din această perioadă sunt pentru lunile iulie-august, având o durată medie a sejurului de 4-5 nopți, dar și o valoarea medie a pachetului turistic de 2.408 lei.

Vacanțe în Thassos și Halkidiki, mai ieftine decât pe litoralul românesc

Astfel, mulți români preferă să plătească în medie 480 de euro pentru 4-5 nopți la Mamaia, Eforie sau Jupiter.

Singur, un „boost” este dat rezervărilor și de faptul că bugetarii au început să primească noile carduri de vacanță de 1.600 lei, comparativ cu 1.450 lei cât a fost în anul 2023.

Este bine știut faptul că Thassos este cunoscut și ca ”insula românilor”. Acolo tarifele sunt chiar și la jumătate față de litoralul românesc în iulie-august, la fel și în Halkidiki, conform Newsweek.ro.

În Thassos, de exemplu, prețul pentru 5 nopți de cazare pentru 2 adulți, în perioada 15 – 20 iulie, pornește de la 1.207 lei (240 € sau 48 €/noapte), la o pensiune de 3* cotată „Fabulos” pe Booking.com. Cu alte cuvinte, e și cu 50% mai ieftin decât pe litoralul românesc! Deci, ce să vrei mai mult?

Citește și Suprataxa pe concedii medicale, eliminată doar parţial. Un angajat cu 5.000 de lei brut poate pierde 177 de lei pe zi

În Halkidiki, prețul pentru 5 nopți de cazare pentru 2 adulți, în perioada 5 august – 10 august, începe de la 1.281 lei (256 € sau 51 €/noapte), la o pensiune de 3* cotată „Foarte bine” pe Booking.com.

Următoarele oferte sunt la 1.530 lei (306 €) și 1.602 lei (320 €).

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult