- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii pot cumpăra case cu bonus de 10.500 euro în această țară. Nu ai nevoie de cetățenie!

26 Oct, 11:01 • Bugiu ⁠Ana Maria
Românii pot cumpăra case în Ungaria cu doar 10.500 de euro, fără a avea nevoie de cetățenie. Aceasta este o alternativă atractivă pentru cei care consideră prețurile din România prea mari în raport cu salariile.
Românii pot cumpăra case cu bonus de 10.500 euro în această țară. Nu ai nevoie de cetățenie!

România se află printre țările cu cele mai accesibile prețuri la locuințe din estul Europei, conform unui raport realizat de Storia. Deși prețurile sunt mai mici comparativ cu multe alte țări europene, românii care nu își permit o casă în țară se orientează spre opțiuni mai avantajoase din vecinătate, potrivit cancan.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Coniferis Retreat, un proiect turistic pornit de la un atelier de producție, oferă oamenilor case mobile ieftine și vacanțe memorabile

foto: case

Românii pot cumpăra case cu bonus de 10.500 euro în această țară. Nu ai nevoie de cetățenie!

Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova oferă prețuri mult mai mici pentru locuințe. Un exemplu concret este o casă situată în Biharugra, Ungaria, care este disponibilă pentru vânzare la prețul de 10.500 de euro. Această proprietate se află la doar 36 km de Vama Borș și 18 km de Vama Cheresig, fiind accesibilă pentru români.

Anunțul de vânzare a fost postat pe Facebook și descrie o casă de vacanță compusă din două camere, o bucătărie și o baie, toate mobilate. Suprafața terenului este de 1346 mp, iar proprietatea beneficiază de utilități, curent electric și apă de la rețea.

„Vând casă în Ungaria, Biharugra. Vând casă de vacanță situată în Biharugra, un sat în districtul Sarkad, județul Bekes din Ungaria. Se află la o distanță de 36 km de la Vama Borș și 18 km de la vama Cheresig. Suprafață tereului este de 1346 mp2. Avem pomi fructiferi, curte și grădină. Casa se vinde mobilată și este compusă din: 2 camere (din care 1 este amenajată), bucătărie, baie. Ca utilizați avem curent și apă la rețea. Preț: 10500 euro”, scrie în postare, alături de datele de contact ale vânzătorului, conform Adevărul.ro

În urma acestui anunț, mulți utilizatori de pe rețelele sociale au reacționat, întrebând dacă este necesară cetățenia maghiară pentru achiziționarea casei. Răspunsul a fost clar: nu este nevoie de cetățenie pentru a cumpăra proprietăți în Ungaria. Comparativ, românii au vorbit despre diferențele de preț, observând că o casă similară în România ar costa de 10 ori mai mult.

„E nevoie de cetățenie maghiară?”, a întrebat un internaut.

„Nu este nevoie”, a fost răspunsul.

Pentru cei care caută locuințe accesibile, Ungaria devine o opțiune din ce în ce mai atrăgătoare.

„La noi ar costa de câteva zeci de ori mai mult. O casă serioasă la vreo 50 de km de Cluj, București sau Brasov probabil că ar costa chiar și 200-300.000 de euro, mai ales dacă ar avea terenul ăstora. Întrebarea e cât de solidă e casa și cât mai trebuie investit în ea”, a spus cineva, conform sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și: Taxe 2024. Câți bani trebuie să plătească românii care au case și terenuri. Au termen maxim două zile