- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii pot fi amendați cu 1.500 euro în aceste stațiuni dacă sunt prinși cu berea în mână

13 May, 22:15 • stefan.vlad
Românii pot fi amendați cu 1.500 euro în aceste stațiuni dacă sunt prinși cu berea în mână. Este vorba despre Mallorca și Ibiza, unde guvernul a decis să limiteze drastic consumul de alcool în public. O singură cutie de bere pe stradă sau pe plajă te poate costa foarte mult.
Românii pot fi amendați cu 1.500 euro în aceste stațiuni dacă sunt prinși cu berea în mână

Românii pot fi amendați cu 1.500 euro. În câteva zile, va intra în vigoare un decret care va interzice consumul de alcool pe străzile Ballermann din Mallorca și din alte zone de coastă ale insulelor mediteraneene spaniole.

Citește și: Salariu mediu anual de 82.865 de euro pentru persoanele care vorbesc limba română în Spania. Ce joburi sunt disponibile

Românii pot fi amendați cu 1.500 euro

Turiștii și localnicii care vor fi prinși cu o cutie de bere deschisă sau cu orice băutură alcoolică consumată în public vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1500 de euro, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Insulele Spaniei sunt o destinație foarte populară în întreaga Europă, nu doar pentru iubitorii de natură sau pentru familiile care caută o vacanță pe plajă, ci și pentru petrecerile gălăgioase care au luat amploare în ultimii ani, generând venituri în principal pentru restaurante, cluburi de noapte și cazări mai ieftine.

Pentru a combate acest fenomen galopant, guvernul regional a elaborat ultima dată un pachet legislativ în 2020, dar acesta și-a pierdut forța în timpul pandemiei, iar unele părți ale legii sunt acum modificate prin decret.

În trecut, au fost introduse restricții privind orele de deschidere a magazinelor care vând băuturi alcoolice și o măsură unică la nivel european pentru a înăspri servirea alcoolului în hoteluri și baruri. Până în prezent, a fost interzis doar consumul de alcool în grup pe stradă, fără a fi menționat un număr maxim de persoane, precizează cotidianul german.

Spania ia în considerare măsuri pentru a reduce numărul de turişti

Tensiunile din Tenerife au atins cote înalte, manifestările fiind alimentate de indignarea localnicilor față de creșterea continuă a numărului de turiști ce vizitează Insulele Canare. În acest context, Carlos Tarife, viceprimarul capitalei insulei, Santa Cruz, a făcut declarații surprinzătoare îndemnând turiștii să evite Insulele Canare pentru vacanțele de tip all-inclusive și să opteze pentru alte destinații.

În Insulele Canare avem astăzi mai puține paturi de hotel decât acum cinci sau șase ani. Acest lucru are de-a face, printre altele, cu faptul că în Insulele Canare, și mă refer în special la Tenerife și în special în sudul insulei, modelul hotelurilor de patru stele se transformă într-unul de cinci stele și cinci stele plus.

Acolo unde erau hoteluri cu 250 de paturi, acum sunt hoteluri cu mai puține paturi, dar cu o calitate superioară. Cred că acesta este tipul de turism de care avem nevoie aici, nu tipul de turism cu brățări all-inclusive, în care turiștii stau în interiorul hotelului și fac totul în hotel. Pentru asta cred că există destinații precum Republica Dominicană și alte locuri”, a declarat Carlos Tarife.