- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii riscă să piardă biletele de la Ryanair. Ce se întâmplă cu firma aeriană

23 Jul, 14:10 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ryanair a raportat scăderi drastice în ultima perioadă, doar luni înregistrând o descreștere cu 17,2%. Aceasta a fost precedată de o altă micșorare de 46%.
Românii riscă să piardă biletele de la Ryanair. Ce se întâmplă cu firma aeriană

Ryanair, compania aeriană low-cost, a înregistrat în ziua de luni o scădere considerabilă a acțiunilor, de 17,2%. Firma anunțase deja o scădere de 46% a profitului trimestial și a prezis tarifele mici pentru iunie, iulie și august, transmite bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Anul 2025 promite alocații mai mari. Până unde ajung sumele oferite de către stat

foto: ryanair

Care este situația actuală

Ryanair a înregistrat scăderi dramatice în ultima perioadă, deși este unul dintre cele mai mari entități din industria aviatică europeană.

Ryanair a raportat un profit după impozitare de 360 milioane de euro (aproximativ 392 milioane de dolari) pentru cele trei luni încheiate în iunie, primul trimestru al anului financiar al companiei. Aceasta reprezintă o scădere semnificativă față de profitul de 663 milioane de euro obținut în aceeași perioadă a anului precedent.

Directorul general al companiei, Michael O’Leary, a declarat că prețurile continuă să rămână mai slabe decât s-ar fi așteptat, în pofida faptului că cererea din al doilea trimestru este mai mare.

„În timp ce cererea din al doilea trimestru este puternică, prețurile rămân mai slabe decât ne-am așteptat, iar acum ne așteptăm ca tarifele din al doilea trimestru să fie semnificativ mai mici decât vara trecută (se aștepta anterior să fie stabile sau în creștere modestă)”, a spus O’Leary.

Directorul general Ryanair a mai adăugat și că este prea devreme pentru a face prognoze pentru restul anului financiar.

Cum ar putea arăta situația în viitor

În prisma faptului că Ryanair a lansat cel mai mare program al său din această vară, cu peste 200 de rute noi și 5 baze noi, compania aeriană nu reușește să facă față tarifelor mult mai mici și concurenței.

Firma aeriană este urmărită îndeaproape de către analiștii financiari, investitorii și potențialii investitori pentru a observa eventualele evoluții, dar și probleme care mai apar , cu privire la această situație.

Te-ar putea interesa și: ELCEN a semnat un contract cu o companie din SUA. Bucureștenii ar putea avea o nouă sursă de energie