- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii se întorc acasă! Mărturisirea unei românce care a stat 20 de ani în străinătate

24 Jun, 11:06 • Garey Amyra
O româncă a locuit în Marea Britanie pentru 20 de ani, iar acum a împărtășit câteva lucruri cu internauții pe un grup de Facebook numit ”Grupul întorșilor acasă”. Vezi mai jos toate detaliile.
Românii se întorc acasă! Mărturisirea unei românce care a stat 20 de ani în străinătate

Povestea româncei a stârnit nenumărate reacții, dar și emoții printre membrii grupului, mulți dintre aceștia chiar s-au regăsit în aceeași situație.

Te-ar putea interesa și Se dau 1.500 de euro pentru fermieri! Data la care vor intra banii în conturi

După ce a stat 20 de ani în străinătate, românca s-a reîntors înapoi acasă, la casa bunicilor săi, în satul natal. Femeia a mărturisit despre momentul în care a lăsat în urmă viața din Marea Britanie pentru a-și regăsi rădăcinile și fericirea în România.

„Deci… plecată de 20 de ani, copil fiind și dacă vorbeai cu mine acum 4-5 ani ziceam că niciodată nu am să mai mă reîntorc în România. Însă, acum 2-3 ani s-a schimbat ceva, brusc, înăuntrul meu. Acum câteva zile am făcut această poză reîntorcându-mă acasă… Sunt deja de câteva zile înapoi acasă, la țară, la casa bunicilor care s-au stins de peste 8 ani”, spune ea.

Aceasta și-a exprimat dorința de a readuce la viață casa bunicilor, transformată acum într-o oază de liniște și amintiri din copilărie.

„Nu am nimic, numai bălării și pomi picați după vijelia de săptămâna trecută, dar sunt cel mai fericit om de pe acest pământ. Mă răscolesc amintirile din copilărie și nostalgia, ultima dată când am dormit în această casă a fost când erau și bunicii cu mine, aveam poate 10-11 ani. Mi-am propus să readuc la viață această casă și curte… lumea este curioasă și prietenoasă, și chiar sar în ajutor.

Ieri seară am cules vișinele pentru vișinată… probabil va mai trebui să mă reîntorc în septembrie în Marea Britanie până în aprilie ca să completez cei 10 ani pentru pensie, dar sper și cel mai probabil să rămân pe acest pământ plin de roade…”, a mai adăuga românca pe grupul de Facebook ”Grupul întorșilor acasă”.

Românca îi îndeamnă pe oameni să se întoarcă acasă

Românca îi îndeamnă pe cei care nu sunt siguri referitor la alegerea de a se reîntoarce în România. Aceasta i-a asigurat pe toți că fericirea este posibilă chiar și fără salariul mare pe care îl poți lua în străinătate.

„Îndemn pe cei care nu sunt încă hotărâți să se reîntoarcă. Mie mi-au pus numai frici dar se poate, se poate și fără nimic să fim fericiți și să trăim bine.

În UK aveam de toate dar lipsea acel ceva… fericirea… ah… și ca să nu uit, pe proprietate mă așteptau și 5 suflete mici, am să mă ocup de ei, dar dacă cineva vrea să adopte unul vă rog să mă contactați, au undeva la 4 săptămâni și am să le dau pastiluțele de viermișori și primul vaccin ca să evităm îmbolnăvirea, din păcate nu am să îi pot ține pe toți deoarece am deja 3 câini ai mei și o pisică”, spune românca.

Declarația ei a atras nenumărate aprecieri și mulți români s-au identificat cu situația femeii și cu povestea ei. Chiar și așa, ea va trebui să se întoarcă temporar în Marea Britanie pentru a-și completa anii de muncă necesari pentru pensie.

Citește și Obiceiul prost al șoferilor când fac plinul la mașină. Greșeala care te poate lăsa fără bani în buzunar

Românca le-a transmis conaționalilor săi să nu fie răpuși de temeri și să considere că fericirea depinde doar de bani, pentru că nu este așa.