- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Routerele Wirless, un pericol pentru tine și familia ta în 2024. Riscul la care te expui, de fapt, dacă deții un astfel de aparat în locuință

24 Aug, 19:10 • Cornel Ghimeșan
Internetul a devenit una dintre obișnuințele oamenilor deja de multă vreme. Totuși, nu mulți știu și riscul la care se expun dacă au routere Wirless în locuință! Vezi mai jos toate detaliile.
Routerele Wirless, un pericol pentru tine și familia ta în 2024. Riscul la care te expui, de fapt, dacă deții un astfel de aparat în locuință

Compania care produce cele mai vândute routere de internet din România este sub investigația autorităților din cel puțin două țări.

Te-ar putea interesa și Afacerea care are din ce în ce mai mult succes în România. Femeile plătesc orice sumă

Pentru cei ce nu știu, routerele WIFI TP Link sunt produse de o companie din China care riscă să aibă acum destinul celor de la Huawei. Mai exact, reprezentanții acesteia neagă acuzațiile și au cerut dovezi concrete.

Doi parlamentari americani au venit cu inițiativa. Este vorba despre reprezentantul republican John moolenaar și reprezentantul democrat Raja Krishnamoorthi.

Cei doi au cerut departamentului de comerț din Statele Unite ale Americii să desfășoare o anchetă despre compania chineză care distribuie cele mai vândute modele de routere WIFI – la nivel internațional.

Astfel, ancheta despre care vorbim vine în contextul în care cei doi americani consideră că routerele ar putea fi folosite de către guvernul chinez pentru a facilita atacurile cibernetice către SUA.

„Solicităm ca Departamentul pentru Comerț să verifice amenințarea reprezentată de routerele (de birouri mici/birou de acasă afiliate Chinei) — în special cele oferite de cel mai mare producător din lume, TP-Link”, conform scrisorii către secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo.

Routerele Wirless, un pericol pentru tine și familia ta. Riscul la care te expui, de fapt, dacă deții un astfel de aparat în locuință
Routerele Wirless, un pericol pentru tine și familia ta. Riscul la care te expui, de fapt, dacă deții un astfel de aparat în locuință

Routerele WIFI, un pericol ascuns?

Deocamdată oficialii din China nu s-au grăbit să ofere un răspuns clar în ceea ce privește acuzațiile americanilor, însă le-au transmis oficialilor din SUA să prezinte dovezi, în loc să facă speculații și acuzații nefondate, potrivit SwissInfo.com.

Anul trecut, în urma unei anchete în SUA, mai multe dispozitive TIP-Link – care aveau breșe de securitate – ar fi fost folosite de guvernul chinez într-o companie de hacking, numită Volt Typhoon – asupra infrastructurii americane.

Aceștia ar fi preluat controlul asupra mai multor routere private, ulterior încercând să mascheze atacurile.

Te-ar putea interesa și Tarife la gaze, majorate cu 24%. Dumitru Chisăliță: „Politicienii îți dau ceva gratis, iar tu plătești mai mult”

Pe lângă cele precizate anterior, oficialii americani transmis că prin aceste routere ar putea exista atacuri cibernetice din partea guvernului chinez atât către Europa, cât și către America.

De asemenea, și în India a fost emisă deja o avertizare către cetățeni pentru a le aduce la cunoștință pericolul din spatele routerelor fabricate de compania chineză TP-Link Tehnology Co. Routerele WIFI TP-Link sunt folosite la o scară, fiind cele mai vâ

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult