Românii trebuie să știe că numai un anumit tip de rufe se spală la 90 de grade. Spălarea acestora la temperaturi înalte poate să pară o metodă foarte bună de curățare și igienizare, însă doar anumite tipuri de țesături sau articole vestimentare trebuie să fie spălate la 90 de grade.
Mulți români aleg să folosească programul de spălare la 90 de grade al mașinii pentru a obține o curățare mai profundă, însă nu iau în considerare riscurile la care supun atât mașina de spălat, cât și hainele.
Spălarea rufelor la 90 de grade pare pentru multe gospodine o metodă excelentă de a elimina murdăria și bacteriile, însă acest proces este unul prea agresiv pentru multe materiale, conform Playtech.
În mod normal, rufele din țesături delicate, bumbac, sau lână, nu trebuie spălate la temperaturi care să depășească 60 de grade, din cauza faptului că pot să sufere deteriorări semnificative, precum uzura prematură sau decolorarea.
Numai anumite pot suporta o temperatură de 90 de grade, fiind acelea din bumbac gros sau din anumite materiale rezistente la căldură. În special, putem spăla la 90 de grade prosoapele, echipamentele de lucru, hainele de spital sau lenjeriile de pat din bumbac.
Acest tip de rufe sunt confecționate, în cele mai multe cazuri, din bumbac 100% și sunt rezistente la temperaturi înalte, astfel că temperatura de 90 de grade este recomandată. De asemenea, aceeași temperatură este benefică pentru curățarea rufelor expuse la germeni sau bacterii, precum lenjeriile de pat ale persoanelor bolnave, precum și pentru curățarea petelor de ulei sau grăsime.
Citește și : Ce să faci cu uleiul pe care nu-l mai folosești. E complet interzis să-l arunci în chiuvetă
Este chiar recomandată utilizarea acestui program pentru lenjerii de pat sau prosoape deoarece, pe lângă faptul că le igienizează, le lasă proaspete și plăcute la atingere. Aceste articole sunt suficient de rezistente să facă față acestui tip de curățare.