- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

S-a decis! Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale de fotbal! Salariul pe care îl va lua cel mai vârstnic antrenor în activitate

01 Aug, 17:56 • Bugiu ⁠Ana Maria
Mircea Lucescu a acceptat propunerea de a fi noul selecționer al Naționalei României. La cei 79 de ani, a devenit cel mai vârstnic antrenor în activitate.
S-a decis! Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale de fotbal! Salariul pe care îl va lua cel mai vârstnic antrenor în activitate

Mircea Lucescu va fi noul selecționer al Naționalei României, potrivit newsweek.ro. Il Luce a acceptat propunerea și va antrena echipa națională de fotbal a României în meciurile viitoare.

Te-ar putea interesa și: EURO 2024. Prima uriașă pe care vor pune mâna fotbaliștii din Georgia după calificarea în optimi. Miliardarul care promite marea cu sarea

foto: Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a acceptat postul de selecționer al Naționalei României

Il Luce a acceptat propunerea de a fi noul selecționer al echipei naționale de fotbal. Astăzi, în jurul prânzului, noul antrenor al României, președintele FRF și directorul Comisiei Tehnice au inspectat împreună baza de la Mogoșoaia, pentru ca Mircea Lucescu să fie la curent cu toate detaliile legate de această nouă etapă a Naționalei.

Acesta a devenit cel mai vârstnic antrenor în activitate, îndeplinind chiar acum 3 zile (pe 29 iulie) 79 de ani și stabilind un record mondial. Dirk Nicolaas ”Dick” Advocaat, olandezul de 76 de ani, selecționerul Naţionalei Curacao, avea acest titlu. Prima dată, Il Luce a fost numit în funcție în 1981, iar după doar 43 de ani, a revenit la Națională.

Care este salariul noului selecționer

Federația Română de Fotbal i-a oferit un venit lunar de 27.000 de euro și o primă de calificare, la Campionatul Mondial din SUA, Canada și Mexic, de 200.000 de euro. Același salariu le-ar fi fost oferit și lui Edi Iordănescu, care a refuzat acum câteva săptămâni să mai antreneze echipa națională.

„Salariul pentru Mircea Lucescu este de 324.000 de euro pe an, adică 27.000 de euro pe lună. Mircea Lucescu nu va fi director tehnic, Mircea Lucescu va fi selecționerul naționalei României, la fel cum au fost Edi Iordănescu, Rădoi, Daum”, a spus Horia Ivanovici, de la Fanatik.

Te-ar putea interesa și: Pescobar își face academie de fotbal! Patronului de la Taverna Racilor nu-i miroase a bine o colaborare cu Anamaria Prodan: „Să mai bage fisă”