- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

S-au găsit 500 sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Autoritățile au intervenit de urgență

26 Jul, 14:32 • Bugiu ⁠Ana Maria
Într-o destinație exotică, în care mulți români visează să ajungă, s-au găsit, în urma controalelor făcute, frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Despre ce destinație este vorba.
S-au găsit 500 sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Autoritățile au intervenit de urgență

Ofițerii de ordine publică din Bali au confiscat sute de frigărui de câine și zeci de kilograme de carne crudă de câine pe insula din stațiunea indoneziană, unde comerțul este ilegal, au declarat oficialii joi, 25 iulie, ne informează channelnewasia.com.

Te-ar putea interesa și: Unde și cine va consuma primul tip de carne artificială aprobată în Europa. Autoritățile sanitare sunt în alertă

foto: frigărui

500 sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare, în Bali

Bali a interzis comerțul cu carne de câine anul trecut, infractorii riscând până la trei luni de închisoare sau amenzi de până la 50 de milioane de rupii, echivalentul a 2.735.465 de lei, dacă sunt găsiți vinovați, dar comerțul încă există în alte părți ale țării.

În timpul verificărilor din această săptămână, autoritățile au descoperit trei vânzători de carne de câine, care încă își desfășurau activitățile, încălcând reglementările locale, a declarat pentru AFP șeful Agenției de Ordine Publică din Bali, Dewa Nyoman Rai Dharmadi.

Aceștia au confiscat 500 de frigărui de câine de la un vânzător din cartierul Jembrana și 56 kg de carne crudă de câine de la un alt vânzător din același district.

Vânzătorul a primit doar un avertisment, pentru că nu a fost prins făcând comerț înainte, în timp ce ceilalți doi vânzători au fost considerați recidivenți și au fost depuse infracțiuni minore împotriva lor la o instanță locală.

„Nu vom lua brusc acțiuni legale, dar le oferim șansa să cunoască interdicția și de ce a fost interzisă. Dar vom procesa (vânzătorii) recurenți pentru un efect de descurajare. Nu ne jucăm”, a spus Dewa Nyoman Rai Dharmadi.

Cei doi vânzători vor fi judecați luna viitoare.

Poliția din Bali nu tolerează încălcarea legii și se angajează să elimine astfel de activități ilegale, mai ales în rândul celor care au fost prinși deja în repetate rânduri.

Te-ar putea interesa și: De unde provine, de fapt, carnea de la Mega Image. Ce conţine şi ce calitate are