- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Salariu de 4.000 de euro pentru cei care aleg această meserie. Lipsa de personal a dus la această „măsură”

12 Aug, 12:37 • Bugiu ⁠Ana Maria
Unde poți primi un salariu de 4.000 de euro pe lună. Guvernul a luat măsuri pentru soluționarea problemei cu lipsa personalului.
Salariu de 4.000 de euro pentru cei care aleg această meserie. Lipsa de personal a dus la această „măsură”

Mai multe domenii de activitate din Germania sunt afectate de o lipsă acută de personal, printre acestea numărându-se și industria feroviară. Criza de personal afectează traficul feroviar din această țară, multe trenuri fiind deseori anulate, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Salariul mediu net în București a ajuns la 6.428 lei. Cât este în restul țării

foto: Salariu de 4.000 de euro pentru cei care aleg această meserie

Salariu de 4.000 de euro pentru cei care aleg această meserie

Statul german a dat startul unui program care încurajează oamenii să devină mecanici de tren, salariul ajungând la 4.000 de euro pe lună.

Lipsa de personal afectează drastic industria feroviară, fiind anulate foarte multe trenuri în această vară din cauza asta. În multe gări din  Renania de Nord-Westfalia sunt afișate anunțuri de genul „Pierderea personalului pe termen scurt” sau „Concediul medical prelungit”.

Pentru soluționarea problemei, statul german demară proiectul „State Focus Rail Program”, care vizează recrutarea de lucrători cu jumătate de normă, iar primul curs de formare începe în septembrie, anul acesta.

„În vremuri de lipsă de muncitori calificați, este necesară flexibilitatea. Prin oferta cu fracțiune de normă, accesăm un grup mare (…) de lucrători bine pregătiți”, a declarat Heinrich Brüggemann, manager de proiect la Focus Bahn, conform ruhr24.de.

Aceste cursuri sunt puse la dispoziție gratuit, deoarece aceia care vor profesa în această industrie nu au pregătirea necesară. Cursul de recalificare va dura 12 luni si va include ore de teorie și lecții practice, precum manevrarea, traseele de conducere și contactul cu clienții.

După cursul de recalificare, aceștia vor primi diploma de mecanic de tren și vor primi, ca debutanți, un salariu de 4.000 de euro pe lună, echivalentul a  20.000 de lei, inclusiv indemnizații. Este un salariu de pornire excelent, nu doar pentru cei din industrie.

Te-ar putea interesa și: Ce salariu au angajații de la Julius Meinl în 2024. Sunt posturi noi disponibile pentru români