- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Salvarea panourilor fotovoltaice. Statul finanțează stocarea energiei

29 Aug, 12:48 • Bugiu ⁠Ana Maria
Vești bune pentru românii care și-au instalat panouri fotovoltaice. Guvernul României intenționează să finanțeze baterii pentru stocarea energiei electrice produse de prosumatori.
Salvarea panourilor fotovoltaice. Statul finanțează stocarea energiei

Vești bune pentru românii care și-au instalat panouri fotovoltaice. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit în cadrul unei emisiuni la Digi24 că Guvernul României intenționează să finanțeze baterii pentru stocarea energiei electrice produse de prosumatori, o veste de mult așteptată de către aceștia, mai ales pentru problemele cu care se confruntă.

În contextul în care rețelele electrice sunt supraîncărcate aproape tot timpul, ar trebui ca finanțarea unor unități de stocare să fie un prilej bun pentru prosumatori pentru a folosi energia produsă ziua și pe timpul nopții.

Este o posibilitate de a minimiza problemele legate de decuplarea automată a sistemelor fotovoltaice, când se produce suprasolicitarea.

„O soluție utilă este finanțarea stocării. Ea nu va rezolva în totalitate problema decuplării automate a unui prosumator atunci când rețeaua este supraîncărcată.

Însă, cu siguranță, va ajuta acel prosumator să fie mai eficient din punct de vedere energetic și să poată folosi noaptea ceea ce produce ziua, lucru care astăzi nu se poate întâmpla în lipsa unor unități de stocare”, a explicat Mircea Fechet.

Te-ar putea interesa și: Casa Verde Fotovoltaice. Lista dosarelor aprobate pentru finanțarea de 20.000 de lei

foto: panouri fotovoltaice

Statul finanțează stocarea energiei. Vești bune pentru românii car dețin panouri fotovoltaice

Autoritățile vor oferi și alte detalii legate de noul program de finanțare, în zilele următoare, ghidul aflându-se în curs de finalizare.

A fost nevoie de discuții cu experți și alți miniștri ai țării pentru luarea acestei decizii. Ei au identificat necesitatea finanțării unor acumulatori pentru a îmbunătăți eficiența energetică a prosumatorilor.

Noul program le va aduce românilor un sprijin financiar și vor putea achiziționa baterii de stocare a energiei. Prosumatorii vor reuși, astfel, să își managerieze mai bine producția de energie și să devină independeți în ceea ce privește energia.

Românii care au instalat panourile fotovoltaice așteaptă foarte mult această inițiativă, contribuind la crșterea eficienței energetice la nivel național și la reducerea dependenței de rețeaua țării.

Te-ar putea interesa și: Casa Verde Fotovoltaice 2024. Programul începe în august. Ce noutăți sunt pentru beneficiari