- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Sancțiuni de 12.000 de lei dacă încalci această lege! Stăpânii de câini au avut un cuvânt de spus

06 Aug, 11:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Cei care încalcă această lege, vor plăti sancțiuni de 12.000 de lei. Stăpânii de câini au spus că nu se mai poate altfel.
Sancțiuni de 12.000 de lei dacă încalci această lege! Stăpânii de câini au avut un cuvânt de spus

Autoritățile iau măsuri stricte împotriva actelor de cruzime față de animale, cum este și cazul unui proprietar de câini din Caraș-Severin. Bărbatul a fost amendat și reținut pentru 24 de ore, potrivit capital.ro.

Te-ar putea interesa și: Reguli noi pentru proprietarii de pisici și câini care stau la bloc. Detalii care îți poate aduce amenzi și riști să rămâi fără animale

foto: sancțiuni de 12.000 de lei dacă încalci legea

Sancțiuni de 12.000 de lei dacă Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor

Oamenii au început să sesizeze tot mai multe persoane care maltratează câini, însoțite de dovezi clare. Drept care, numărul sancțiunilor pentru astfel ed persoane a crescut în ultima vreme.

Cel mai recent caz este al unui bărbat de 49 de ani din Caraș-Severin, care a fost surprins încercând să spânzure un cățel în vârstă de 4 luni, de gardul curții sale, folosind o sârmă. Acesta a fost reținut de poliție și a primit o amendă „consistentă” pentru faptele sale. Ar fi plătit 12.000 de lei pentru că, în plus, nu vaccinase cățelul.

Bărbatul a fost reținut de poliție pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Nu se mai află în posesia cățelului, acesta fiind acum în grija unei asociații pentru protecția animalelor.

Încă se fac cercetări cu privire la acest caz, pentru infracțiunea de schingiuirea animalelor. Conform legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, este interzisă categoric orice formă de cruzime față de animale, inclusiv rănirea și uciderea intenționată. Articolul 6 al legii prevede interdicția provocării de suferință animalelor prin violență, abuz sau neglijență.

Drept urmare, persoanele care fac aceste nelegiuriri vor fi pedepsite conform Codului Penal. Aceste fapte sunt sancționabile cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu muncă în folosul comunității, în funcție de gravitatea și circumstanțele faptei.

Te-ar putea interesa și: Idei inedite de afaceri care vor atrage clienții ca un magnet în 2024. Restaurantul pentru câini, în topul listei