- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Sancțiuni dure pentru șoferii care folosesc acest dispozitiv. Nu e permis sub nicio formă

28 Jul, 13:18 • Cornel Ghimeșan
Cine nu cunoaște regulile de circulație se poate trezi cu amenzi de 6.000 de euro în Spania. Legile sunt foarte stricte și nu pot fi fentate.
Sancțiuni dure pentru șoferii care folosesc acest dispozitiv. Nu e permis sub nicio formă

Sunt mulți șoferi care ignoră aceste reguli, iar alții care nici măcar nu le cunosc pe toate. Totuși, cine e prins riscă să primească sancțiuni usturătoare. Autoritățile au impus amenzi din ce în ce mai mari pentru depășirea vitezei legale, pentru folosirea telefonului mobil la volan, pentru consumul de substanțe interzise, dar și pentru folosirea unui anumit dispozitiv.

Citește și Motivul pentru care deciziile de recalculare a pensiilor întârzie. Daniel Baciu: „Oamenii să își primească drepturile recalculate, exact cum prevede noua lege”

Amenzi colosale dacă folosiți acest dispozitiv

Mai există o lege importantă, despre care nu știu mulți șoferi, dar care implică sancțiuni uriașe. Șoferii care folosesc aparate pentru a se proteja de radare sunt cei vizați. Există tot felul de dispozitive de avertizare radar la care apelează tot mai mulți oameni fiindcă au capacitatea de a capta unele radio transmise de radarele poliției.

Dispozitivele de acest fel pot să interfereze cu undele transmise de cele ale Poliției și fac în acest fel mașina invizibilă pentru radare. Șoferul se poate deplasa, astfel, la viteza dorită și nu e detectat de radar. Autoritățile sunt tot mai preocupate să îi detecteze pe cei care recurg la astfel de practici.

Totuși, „este interzisă instalarea sau transportul în vehicule a bruiajelor radar sau vitezometrelor sau a oricăror alte instrumente care au scopul de a inhiba sau interfera cu funcționarea sistemelor de supraveghere a traficului precum și emiterea de semnale în acest scop”, arată Regulamentul general pentru șoferi.

Cei care fentează legea cu astfel de dispozitive pot primi o amendă de la 500 până la 6000 de euro, care se adaugă trei puncte de pe permisul de conducere.

Citește și Plățile cu cardul, obligatorii de pe 16 iunie! Acum oricine poate plăti astfel, fără să le fie refuzat acest lucru

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult