- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Schimbări majore la Instagram. Ce se întâmplă cu aplicația

17 Sep, 22:53 • Preda Silvia
Instagram a anunțat, marți, o nouă măsură pentru protejarea tinerilor utilizatori de pericolele de pe platforma sa.
Schimbări majore la Instagram. Ce se întâmplă cu aplicația

Instagram a implementat noi setări pentru conturile adolescenților. Aceste setări vor face automat conturile adolescenților private și vor restricționa tipurile de conținut pe care acești utilizatori le pot vizualiza, informează CNN.

Schimbarea vine la aproape trei ani după ce „Facebook Papers” a atras atenția asupra riscurilor pe care platforma le prezintă pentru tinerii utilizatori.

Noile restricții sunt concepute pentru a încuraja adolescenții să adopte supravegherea parentală prin intermediul aplicației. Instagram va aplica automat noile setări tuturor utilizatorilor sub 18 ani.

Utilizatorii de 16 și 17 ani vor putea modifica manual aplicația pentru a reveni la setările dorite, dar cei de 13-15 ani vor trebui să obțină aprobatul părinților pentru orice modificare.

Citește și: Adio, rețele sociale! Țara care interzice accesul copiilor sub 14 ani pe Facebook, Instagram și TikTok

Instagram impune noi setări şi restricţii

Instagram
Instagram

Presiunea asupra Meta de a face mai multe pentru a proteja adolescenții a crescut după ce un nou angajat Facebook devenit denunțător, Arturo Bejar, a declarat într-o audiere a subcomisiei Senatei din noiembrie că cei mai importanți directori ai Meta, inclusiv CEO-ul Mark Zuckerberg, au ignorat avertismentele despre daunele aduse adolescenților pe platformele sale, arată sursa citată.

La o audiere a Senatului din ianuarie, Mark Zuckerberg și-a cerut scuze familiilor care au spus că copiii lor au fost afectați de rețelele sociale.

Meta spune că măsurile Instagram reprezintă o soluție la îngrijorările părinților.

Instagram va limita cine poate eticheta adolescenții în fotografii sau să-i menționeze în comentarii doar la persoanele pe care le urmăresc. În plus, adolescenții vor fi plasați în cele mai restrictive setări de control al conținutului ale Instagram.

Schimbarea limitează tipurile de conținut „sensibil” pe care adolescenții le pot vedea pe pagina Explore și în Reels.

Aplicația va trece în mod implicit în „modul de somn”, tăind notificările. Instagram va trimite răspunsuri automate la mesajele directe între orele 22:00 și 07:00.

Australia a introdus o lege care interzice copiilor sub 14 ani să utilizeze Facebook, Instagram și TikTok, ca parte a unei inițiative de a reduce timpul petrecut pe ecrane și de a încuraja experiențe reale, precum sportul și socializarea directă.

Vârsta minimă pentru conectarea la Facebook, Instagram şi TikTok ar trebui să fie fixată între 14 şi 16 ani.

Vezi și: Top 5 cei mai bine plătiţi fotbaliști de pe Instagram. Cât câştigă Messi dintr-o postare