- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Se caută educatoare în România, iar salariile sunt de 4.000 de euro. Ce condiții speciale trebuie să îndeplinești pentru acest job

21 Jul, 08:29 • Cornel Ghimeșan
O grădiniță din România a lansat un anunț de angajare extrem de ofertant, cu un salariu deloc de neglijat.
Se caută educatoare în România, iar salariile sunt de 4.000 de euro. Ce condiții speciale trebuie să îndeplinești pentru acest job

Este vorba despre o grădiniță din Târgu Mureș, care caută două educatoare și pentru care se oferă salarii uriașe, mult mai mari decât la o instituție de stat. De preferat ar fi să locuiești în orașul cu locul unde e grădinița sau măcar în apropiere. În plus, trebuie să îndeplinești toate condițiile pentru acest job.

Citește și Pensii 2024. Câți bani vor primi vârstnicii care au muncit 25 de ani, după recalculare

Câți bani primește o educatoare la această grădiniță

Angajatorii de la grădinița particulară caută o doamnă sau o domnișoară care să se ocupe de grupa mică, unde sunt copii care abia au împlinit trei ani. Ea trebuie „să fie punctuală și serioasă” și să aibă cel puțin doi ani de experiență. Pentru acest job primește între 3.000 ș 4.000 de euro.

O educatoare de grădiniță, profesor, învățătoare care lucrează la stat primește în jur de 6.000 de lei pe lună, în valoare brută.

Până nu demult era destul de ușor să te faci educatoare în România. Era nevoie doar de cursurile de la liceul pedagogic sau de cursuri private. Acum, însă, îți trebuie și cursuri de formare sau diplomă de licență în domeniu. De preferat ar fi să nu ai încredere în acele cursuri care promit că îți dau loc de muncă în trei luni. Multe cazuri de tinere care au mers să se angajeze și-au dat seama ulterior că au terminat cursuri oferite de instituții neacreditate.

Varianta cea mai sigură este să urmezi cursurile de licență la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Științele Educației. În acest fel, dacă termini studiile la o universitate de stat, nu ai cum să ai vreo problemă de angajare pe parcursul tău profesional.

Pe măsură ce începi să lucrezi ca educatoare, vei avea apoi de dat examenele de titularizare ca să-ți obții gradele didactice I și II. De regulă, salariile din mediul privat sunt mult mai mari decât cele de la stat, dar există și beneficii diferite.

Citește și SRL 2024. Care sunt pașii de îndeplinit pentru a-ți face firmă. Acte și cheltuieli necesare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult