- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Se oferă consultații gratuite în perioada 12-17 august. Unde trebuie să te afli în această săptămână

12 Aug, 10:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
În perioada aceasta, 12-17 august, se vor oferi consultații gratuite din partea mai multor medici dermatologi, endocrinologi și pediatri. Unde se va desfășura această campanie.
Se oferă consultații gratuite în perioada 12-17 august. Unde trebuie să te afli în această săptămână

Turiştii aflaţi în concediu în sudul litoralului, în perioada 12-17 august, vor putea beneficia de consultaţii gratuite din partea mai multor medici dermatologi, endocrinologi şi pediatri, în cadrul campaniei de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos!”, derulată pentru al patrulea an consecutiv, informează Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Consultații și investigații medicale gratuite pentru o categorie de români. Cine va beneficia de acest sprijin în 2024

foto: consultații gratuite

Se oferă consultații gratuite în perioada 12-17 august

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București va oferi aceste consultații medicale, prin Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie şi Societatea Română de Pediatrie, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale şi al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.

Consultaţiile vor fi disponibile de la 12, până la 17 august, în intervalele orare 09:00 – 12:00 şi 15:00 – 18:00, cu excepţia zilei de 17 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineţii, transmite universitatea, într-o postare pe Facebook.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere:

  • în Olimp – pe plajă lângă Punctul de Observaţie Salvamar/plajă Hotel Meduza;
  • în Neptun – pe plajă în zona punct Salvamar;
  • în Jupiter – pe plajă lângă Punctul de Observaţie Salvamar;
  • în Saturn – pe plajă lângă punctul SMURD
  • în Mangalia, tot pe plajă în zona punctului Salvamar

„Devenit deja un eveniment anual de tradiţie, campania de prevenţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila – ‘Asumă-ţi să fii sănătos!’ – revine anul acesta pe litoralul românesc pentru a oferi cât mai multe consultaţii medicale turiştilor aflaţi în această perioadă la Malul Mării Negre şi care vor alege să-şi sacrifice câteva zeci de minute din concediul de odihnă pentru o evaluare dermatologică, endocrinologică sau pediatrică şi în definitiv pentru siguranţa stării lor de sănătate”, a declarat, citat în comunicatul de presă, rectorul UMF „Carol Davila”, Viorel Jinga.

Viorel Jinga a mai menționat că anul acesta va fi depășit recordul de anul trecut, când s-au înregistrat 4.757 de consultații, dintre care au fost depistate 39 de cazuri de suspiciuni, legate de posibile afecţiuni tumorale de ordin dermatologic, multiple cazuri de hipertensiune arterială nediagnosticată până la acel moment sau cazuri de obezitate, dar şi de subnutriţie infantilă.

Te-ar putea interesa și: Medicii trag un semnal de alarmă! Românii ar putea ajunge să-și plătească consultațiile deși sunt asigurați de stat