- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Se vor da amenzi de 10.000 de lei pe 15 august! Cine nu respectă legea, va scoate bani grei din buzunar

12 Aug, 10:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
La 15 august 2024, cei care nu respectă legea vor avea parte de amenzi în valoare de 10.000 de lei. Pentru cine se aplică sancțiunile.
Se vor da amenzi de 10.000 de lei pe 15 august! Cine nu respectă legea, va scoate bani grei din buzunar

15 august este zi liberă de la stat și mulți români vor face punte cu weekend-ul, bucurându-se de 4 zile libere. Cu toate acestea, în această zi trebuie să aveți grijă, deoarece se vor da amenzi în valoare de 10.000 de lei pentru cei care nu respectă legea, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Cod Rutier 2024. Ce trebuie să știe șoferii români de parcările din fața casei. Dacă nu sunt atenți, pot plăti amenzi drastice

foto: amenzi la 15 august

Se vor da amenzi de 10.000 de lei pe 15 august

Pe 15 august este Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși. Anul acesta pică în ziua de joi și, deoarece este declarată zi liberă de la stat, românii vor fi liberi și mulți vor putea face punte cu ziua de vineri, bucurându-se de 4 zile de weekend „prelungit”.

Astfel, bugetarii nu vor lucra în perioada 15-18 august 2024. Mai mult decât atât, și angajații din sectorul privat pot beneficia de acest tratament, dacă sunt dispuși să își consume o zi de concediu pentru a lega weekend-ul de această sărbătoare.

În ceea ce privește munca din ziua de 15 august, cei care trebuie să se prezinte la locul de muncă în acea zi, vor primi de la angajatori dublul unei zile de muncă lucrate, fiind obligați să facă acest lucru. De asemenea, ei mai pot opta și pentru o altă zi liberă.

Dacă angajatorii nu vor respecta acest drept, angajații sunt sfătuiți să facă plângere pentru ca angajatorii acestora să fie sancționați. Amenda pentru nerespectarea acestei legi este cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

În afară de această zi, următoarea zi liberă de la stat va mai fi abia pe 25 decembrie anul acesta, care este miercuri, prima zi de Crăciun. De data aceasta, anul nu vine cu multe libere de la stat, Sfântul Andrei (30 noiembrie) și Ziua Națională (1 decembrie) picând în zilele de weekend.

Te-ar putea interesa și: Vor curge amenzile pentru vânzătorii de fructe și legume. MADR, decizie de ultim moment