Să faci ouă ochiuri nu este deloc greu. Potrivit bucătarilor cu experiență, acest preparat poate fi adus la nivel de artă cu ajutorul unui singur ingredient banal.
Chefii susțin că ouăle prăjite sunt fade la gust pentru că albușul nu absoarbe condimentele. Dacă vrei ca acest lucru să fie diferit, fondatoarea The Practical Kitchen recomandă să apelezi la boia afumată.
Citește și: Rețetă delicioasă. Tort Kinder, perfect pentru momentele petrecute alături de cei dragi
„Una dintre cele mai mari provocări atunci când prăjești un ou este să faci ca aroma ingredientelor să pătrundă în albuș. Indiferent de cum prepari ouăle, până adaugi ingredientele, albușul a început deja să se întărească. Dacă gălbenușul este întreg, va fi destul de dificil să pătrundă sarea și piperul în acea parte a oului”
, susține chef Rebecca.
Pentru a avea ouă ochiuri gustoase, trebuie doar să oui niște boia afumată direct în uleiul în care urmează să le prăjești. Dacă pui boia în uleiul încins, se vor elibera compușii solubili în grăsimi, care vor pătrunde apoi în gălbenușul și în albușul oului.
Citește și: Cum să faci gogoși pufoase și delicioase. Rețeta tradițională din 1957
Chef Rebecca recomandă această metodă dacă alegi să faciu sandviș cu ouă ochiuri. Cel mai bine este să folosești ulei de măsline, pe care mai apoi să îl pui într-o tigaie antiaderentă. Când uleiul s-a încins suficient, tot ce trebuie să faci este să pui sare, piper și boia afumată în tigaie.
Toate ingredientele trebuie să fie amestecate foarte bine, astfel încât să se omogenizeze. Această tehnică poartă numele de blooming și garantează intensificarea aromei preparatului.După ce uleiul s-a încins, oul se sparge direct în tigaie.
Chef Rebecca recomandă să pui puțină apă în tigaie, apoi să acoperi totul cu un capac. Astfel, partea superioară a oului se va găti, fără să fie nevoie să îl întoric.