- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Servicii medicale gratuite pentru animalele din zonele slab dezvoltate. Realitatea crudă care se ascunde în România

12 Sep, 15:22 • Bugiu ⁠Ana Maria
Proiectul „Compasiune pentru Companioni” oferă servicii veterinare gratuite în Ilfov, inclusiv sterilizare și deparazitare, pentru a preveni înmulțirea necontrolată a animalelor. Inițiativa vizează zonele slab dezvoltate, unde locuitorii nu își permit astfel de cheltuieli.
Servicii medicale gratuite pentru animalele din zonele slab dezvoltate. Realitatea crudă care se ascunde în România

Proiectul „Compasiune pentru Companioni” oferă servicii medicale gratuite pentru animale, în zonele slab dezvoltate din Ilfov, ca parte a unui parteneriat între Consiliul Județean Ilfov și Humane Society International. Acest program include sterilizarea și deparazitarea animalelor, potrivit Antena 3 CNN.

În Sintești și Vidra, unde locuitorii se confruntă cu dificultăți economice severe și nu își permit cheltuieli veterinare, cum sunt sterilizarea câinilor, care poate ajunge la 1.000 de lei și deparazitarea externă, care costă în jur de 150 de lei, acest proiect vine ca o soluție salvatoare.

Te-ar mai putea interesa și: Șoferii sunt obligați să respecte noile reguli! Se schimbă legea privind accesul animalelor în transportul public

foto: servicii medicale gratuite pentru animale

Servicii medicale gratuite pentru animalele din zonele slab dezvoltate. Realitatea crudă care se ascunde în România

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, colaborează cu Humane Society International pentru a asigura aceste servicii fără costuri pentru comunități.

 „Prin programul „Compasiune pentru companion”, Humane Society International își propune să ofere servicii veterinare pentru animale de companie cu și fără stăpân Intențiile noastre sunt să ajungem în comunitățile unde structura veterinară e inexistentă sau populația nu are bani să ducă animalele la medic. Când spunem servicii veterinare, ne referim la deparazitare, trataemnt și sterilizare”, a zis Andreea Roseti, director de țară Humane Society International.

„Astfel de campanii sunt binevenite oricând, pentru că doar prin sterilizare putem să stopăm înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor. Acum oamenii din Vidra pot beneficia de toate acestea gratuit”, a zis Raluca Bălean, reprezentant Protecția animalelor CJ Ilfov.

„În clinica noastră mobilă vin aproximativ 20 de animale pe zi. Îi invit pe toți cei care au un câine sau o pisică în ogradă să vină la noi, la clinica mobilă din centrul comunei Vidra să aducă un animal să îl sterilizim. Astfel, reușim să stopăm abandonul animalelor”, a zis Cornel Stoenescu, medic veterinar.

Sterilizarea animalelor este considerată de experți soluția principală pentru controlul populației de câini și pisici vagabonzi. Prin reducerea numărului de nașteri, procesul contribuie la prevenirea creșterii necontrolate a numărului de animale abandonate, care ajung să sufere din cauza lipsei de hrană, adăpost și îngrijire medicală.

Te-ar mai putea interesa și: „Drepturile şi îngrijirea animalelor” devine materie şcolară. În ce clase se va preda cursul opţional şi ce cuprinde programa