- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Silviu Prigoană trăiește boierește din pensia de 11.000 de euro. Cât va primi după recalculare

01 Sep, 22:18 • Preda Silvia
Silviu Prigoană și-a asigurat bătrânețea. Este unul dintre pensionarii de lux ai României.
Silviu Prigoană trăiește boierește din pensia de 11.000 de euro. Cât va primi după recalculare

La patru ani de la pensionare, Silviu Prigoană spune mândru că trăiește doar din banii din pensie. Și își permite un trai bun, având una dintre cele mai mari pensii din România.

Eu iau 11.000 de euro la acest moment, în mână. Banii îi aduce poștașul la ușă, nu se pun pe card. Îmi dă din ăia de 500 așa, bancnote mari! Eu mi-am asigurat bătrânețea! Am fost deștept, nu prost, cum a zis Tatoiu! Eu acum trăiesc doar din banii din pensie. Nu mai am vreo afacere, gata”, a declarat omul de afaceri, în podcastul lui Viorel Grigoroiu.

Timp de 20 de ani, eu am avut 160.000 de euro, salariu brut. Deci netul, ce luam în mână, era de 100.000 euro pe lună, iar contribuția la stat era de 60.000 de euro lunar”, a precizat Silviu Prigoană.

Silviu Prigoană are o pensie de 11.000 de euro

Pensia sa a fost deja recalculată în martie 2024 și a primit atunci o mărire de 1.000 de lei, ca urmare a contribuțiilor suplimentare.

Dar decizia de recalculare primită recent nu l-a bucurat. Noua lege a pensiilor nu a adus nicio modificare sumei pe care o încasează deja!

Citește și: Fără angajați, fără pensii. Avertisment dur: România e în fața unei crize iminente

Silviu Prigoană are o pensie de 11.000 de euro
Silviu Prigoană are o pensie de 11.000 de euro

Am primit decizia. Nu au umblat la ea, nu au mișcat nimic. Deocamdată, gheață la mal. Staționăm. Urmează să mi-o mărească după noua lege. La un moment dat.

Au zis: ești băiat prea bun și prea frumos ca să-ți umblăm la ea. Dar nu aveau cum să fie în plus. Mie mi-au recalculat-o anul acesta, în primăvară.

De când m-am pensionat, eu am mai contribuit. Iar decizia aceea a fost identică cu cea de acum. Eu am avut niște contribuții extra în ultimii doi ani. A fost o mărire atunci, dar nu vreuna semnificativă. Nu m-au aruncat jos de pe fotoliu. E vorba de 1000 de lei”, a declarat Silviu Prigoană, potrivit fanatik.ro.

Prigoană e revoltat și spune că știe oameni care nu au contribuit cu niciun leu și primesc acum ajutor social de la primării, deși au două mâini și două picioare.

Toți banii aceia îi dau la bodegă. Când vine poștașul, acolo se duc. Există o inechitate. Păi dați bani la oamenii care muncesc.

Treceți-i în șomaj pe ceilați. Să-și găsească serviciu. Iar când au 60 de ani, atunci să aibă statul grijă de ei. Dar nu la 40 de ani, în timp ce săracii pensionari nu au ce mânca.

Nu, nu e în regulă”, a mai declarat Silviu Prigoană.

Vezi și: S-a aflat data la care pensionarii vor primi pensiile recalculate. Anunțul zilei făcut de șeful Casei Naționale de Pensii