Shein și Temu se confruntă cu o intensificare a verificărilor la nivel global. După inspecții în Uniunea Europeană și Coreea de Sud, acum și în Statele Unite se preconizează o posibilă anchetă. Doi membri ai Comisiei pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) au cerut demararea unei investigații, conform capital.ro, potrivit capital.ro.
Acești doi oficiali de la CPSC au cerut agenției să analizeze activitatea retailerilor online Shein și Temu, după ce pe ambele platforme au fost comercializate „produse periculoase pentru sugari și copii mici”, conform unei scrisori publicate marți pe site-ul CPSC.
Te-ar putea interesa și: Românii cumpără orice de pe Shein și Temu iar Poșta Română e sufocată de colete! Au apărut ghişee speciale pentru livrări
foto: shein și temu, scandal
Comisarii CPSC, Peter Feldman și Douglas Dziak, cer agenției să investigheze cum respectă Shein din Singapore, Temu din China și alte platforme de comerț electronic deținute de companii străine normele de siguranță, gestionează relațiile cu vânzătorii terți și gestionează produsele importate.
Shein și Temu, care livrează produse ieftine în SUA din China, au atras atenția Comisiei pentru utilizarea regulii, care scutește de taxe vamale pachetele sub 800 de dolari, atunci când sunt expediate direct consumatorilor.
Această creștere explozivă a Temu, Shein și nu numai, a dus la intensificarea examinării practicilor comerciale și a standardelor de siguranță, atât în Uniunea Europeană, cât și în Coreea de Sud. Acolo, oficialii de la Seul au efectuat inspecții săptămânale ale articolelor vândute de platformele online.
Au fost analizate 144 de produse de la Shein, AliExpress și Temu și mai multe produse nu au fost conforme standardelor legale.
Spre exemplu, pantofii de la Shein conțineau niveluri semnificativ ridicate de ftalați – substanțe chimice utilizate pentru a face materialele plastice mai flexibile, depășind limita legală de 229 de ori.
În șepcile shein a fost detectată formaldehida, o substanță utilizată, în mod obișnuit, în produsele de uz casnic, adică de două ori mai mare decât pragul admis.
UE a luat în considerare, la începutul lunii iulie 2024, impunerea de taxe vamale asupra bunurilor ieftine cumpărate online prin intermediul comercianților cu amănuntul chinezi precum Shein și Temu.
Te-ar putea interesa și: Înșelătoria cu pachete nesolicitate, ultima găselniţă a hoţilor online. Atenţie la comenzile de pe Amazon, Shein sau Aliexpress