- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Șocul cultural al unei moldovence care a ajuns în New York. Tânăra a fost total dezamăgită

04 Oct, 19:28 • Amarie Giorgiana
O tânără din Republica Moldova a ales să se mute în New York, iar odată ajunsă, ea a avut parte de un șoc. Cu toate că se aștepta ca toată lumea să vorbească engleză, lucrurile nu au stat așa. Moldoveanca a distribuit pe TikTok un videoclip în care a vorbit despre subiect, iar acesta s-a viralizat.
Șocul cultural al unei moldovence care a ajuns în New York. Tânăra a fost total dezamăgită

O tânără din Republica Moldova a ales să se mute în New York, iar odată ajunsă, ea a avut parte de un șoc. Cu toate că se aștepta ca toată lumea să vorbească engleză, lucrurile nu au stat așa. Moldoveanca a distribuit pe TikTok un videoclip în care a vorbit despre subiect, iar acesta s-a viralizat, notează Știri din Diaspora.

Citește și: Povestea româncei plecate la New York să își îndeplinească visul. Crina are propriul ei studio de arhitectură şi design, fiind în spatele unor amenajări interioare spectaculoase

Șocul unei tinere care s-a mutat în New York. „Nimeni nu vorbește cu tine în zona asta în engleză”

Tânăra, originară din Republica Moldova, a ales să se mute în America pentru o nouă viață. Avea așteptări mari de la noua locație, având în vedere filmele și serialele americane care influențează percepția tinerilor referitoare la Statele Unite. Din păcate, realitatea a fost cu totul alta în cartierul Brooklyn, în care ea s-a mutat.

„Credeam că dacă mă mut în Brooklyn o să fie un cartier plin de gangsteri, că o să aud doar muzică hip hop și că toate persoanele din jurul meu vor vorbi în limba engleză, dar nu e deloc așa”, a povestit tânăra într-un videoclip postat pe TikTok, care a adunat zeci de mii de vizualizări.  Tânăra a menționat că se aștepta să găsească un cartier tipic american, dar, de fapt, a descoperit o mulțime de oameni care vorbeau limba rusă, având un șoc total. Astfel, percepția ei despre viața în New York s-a schimbat rapid.

Niciodată nu m-am gândit că o să am nevoie să învăț această limbă. Dar venind în America, am ajuns să învăț limba rusă de nevoie.„, a mărturisit ea.

De exemplu, dacă intri în farmacie și saluți în limba engleză, ei te întreabă imediat dacă știi rusă. Nimeni nu vorbește cu tine în zona asta în engleză, nimeni. Și dacă te duci la bancă, îți vorbesc tot în limba rusă, în magazine la fel. Există chiar magazine care au denumiri precum Tatiana sau Tashkent.„, a mai adăugat aceasta.

Videoclipul postat de tânără pe TikTok a adunat zeci de mii de vizualizări și sute de comentarii, multe persoane plecate peste graniță exprimându-și opinia și împărtășind experiențe asemănătoare.

„Dacă vii la Miami vei auzi mai mult spaniolă, 99% dintre angajații de la magazine vorbesc doar spaniolă, engleză nu„, a scris un român.

Citește și: Clasamentul celor mai scumpe orașe din lume. New York detronat de două orașe care nu au aceeași rezonanță!