- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Şocul unui român din Anglia când nu i-au ajuns banii de o Cola la 2 litri: „Nu e mai bine la mine în Anglia? Acolo sigur e mai ieftin”

01 Oct, 23:54 • Russo George
Un român stabilit în Anglia a împărtășit recent pe TikTok experiența sa legată de prețurile din România, în urma unei vizite în țară. El a fost surprins de cât de scump au devenit unele produse de bază, precum băuturile răcoritoare.
Şocul unui român din Anglia când nu i-au ajuns banii de o Cola la 2 litri: Nu e mai bine la mine în Anglia? Acolo sigur e mai ieftin

Românul a comparat situația cu cea din Anglia, unde locuiește de ani de zile, iar postarea sa a stârnit reacții puternice în rândul comunității de români din diaspora, mulți dintre ei confirmând dificultățile financiare pe care le întâmpină când se întorc în România.

Românul a povestit cum a mers la un magazin de cartier cu 10 lei în buzunar, intenționând să cumpere o sticlă mare de Cola. Cu toate acestea, a descoperit că sticla mare, de 2,5 litri, costa 13 lei, mult peste suma pe care o avea la el.

„Oameni buni, am venit și eu în România în vacanță și am zis să mă duc la magazinul de la colț să îmi iau o Cola. Mi-am luat la mine 10 lei și i-am zis doamnei să îmi dea o Cola mare, m-am gândit că îmi ajung 10 lei. Îmi zice: „Costă 13 lei”. M-am uitat la ea și i-am spus: „Nu am decât 10 lei. Ce Cola îmi puteți da de banii ăștia?””, a povestit acesta.

În cele din urmă, a primit o sticlă de 1,25 litri pentru 9 lei și ceva. Frustrat de această experiență, acesta şi-a exprimat frustrarea pe reţeaua socială.

„Eu dacă aveam acum un salariu basic în România, păi ce făceam? Nu îmi mai permiteam nici să beau apă plată de la magazin. E greu. Ce să facem noi în România în momentul ăsta? Nu e mai bine la mine în Anglia? Acolo sigur e mai ieftin de 12 lei.”, a întrebat retoric acesta, potrivit Stiridiaspora.

Postarea a atras o mulțime de reacții din partea internauților, mulți români din diaspora împărtășind experiențe similare.

Alţi români din Anglia i-au dat dreptate 

„Tot ce am strâns într-un an de muncă, aproximativ 3000 de euro, s-a dus în două săptămâni în România, fără să fac nimic special,” a comentat un utilizator.

Un altul a menționat că prețul băuturii Coca-Cola a crescut semnificativ în ultimul an: „Păi, în 2023 era 9 lei, acum e 11,5 lei, iar cu ambalaj de retur ajunge la 12 lei.”

Alți români au comparat prețurile din România cu cele din alte țări europene, confirmând că produsele de bază sunt adesea mai ieftine în străinătate.

„În Franța, 2 litri de Coca-Cola costă 1,75 €,” a spus un alt utilizator.

„În Anglia, cumpăr Frutti Fresh cu 1,09 £, iar în România costă 11 lei!” a adăugat un alt român stabilit în Marea Britanie.

Cu toate acestea, unii români au lăudat capacitatea celor rămași în țară de a face față acestor prețuri ridicate.

„Corect, prețurile sunt mai mari decât în Anglia, dar pentru mine românii sunt niște eroi pentru că pot face față prețurilor din țară,” a comentat un alt utilizator.

Citeşte şi: Vremea cărucioarelor cu monedă de la supermarket este pe cale să apună. Cum vor arăta noile cărucioare inteligente