Totodată, publicul este invitat să descopere şi interiorul monumentului printr-o expoziţie tematică şi un spectacol labirint legate de contextul istoric al construirii şi inaugurării Arcului de Triumf, la 16 octombrie 1922.
”Acestea se vor baza pe interacţiunea directă a spectatorilor cu actorii care vor spune povestea evenimentelor istorice, prin prisma oamenilor simpli care au participat la ele şi care au lăsat mărturii ale întâmplărilor în cărţi poştale, fotografii, scrisori, obiecte personale, ţinute vestimentare etc. Duminică seara, vă puteţi bucura de videoproiecţiile din exteriorul Arcului de Triumf, începând cu orele 19,00, până la finalul evenimentului, de la ora 23,00′‘, a anunţat primarul general Nicuşor Dan, pe Facebook.
Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public participă pentru prima dată la cea de a VI-a ediţie a Festivalului de artă vizuală în aer liber Spotlight.
În cadrul festivalului, au fost integrate şi statuia lui Mihai Eminescu de la Ateneul Român şi statuia ecvestră a lui Carol I din faţa Bibliotecii Centrale Universitare.
Arcul de Triumf este un monument închinat victoriei obţinute de armata română în Primul Război Mondial.
La 16 octombrie 1922, a doua zi după ceremonia încoronării regelui Ferdinand I şi a reginei Maria la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la Arcul de Triumf din Bucureşti s-a desfăşurat un spectacol care a evocat lupta poporului român pentru unitate statală, potrivit lucrării „Istoria României în date”
Acest monument leagă simbolic Bucureştiul atât de vechea Roma – civilizaţia care a impus arcul ca simbol al victoriei, cât şi de sora latină Franţa, Arcul din Paris comandat de Napoleon constituind un model pentru cel din Bucureşti