Căpșunile sunt fructele de sezon parfumate și delicioase la mare căutare printre români. Însă acestea se vând cu prețuri impresionante pe care unii le percep ca fiind de lux, a transmis antena 3 CNN.
Citește și: Ce sunt alergiile alimentare și cum ne ferim de ele. Iată care sunt alimentele cu cel mai mare risc
Ieșite pe piață, căpșunile românești sunt deja achiziționate în proporții mari de către clienții iubitori de aceste fructe. Într-o seră din localitatea Odoreu, Satu Mare, a fost culeasă prima recoltă de căpșuni.
Prețul unui kilogram a ajuns la 35 lei/kg, cu cinci lei mai mult comparativ cu anul precedent. Deși prețul este destul de ridicat, acesta nu este un impediment pentru clienți de a nu mai cumpăra, deoarece ei sunt de părere că aceste fructe cultivate la noi în țară sunt mult mai gustoase, zemoase și dulci, scrie presa locală.
În câmp, fructele se vor coace abia la începutul lunii mai, aşa că cei care vor să îşi satisfacă pofta vor fi nevoiți să plătească preţul cerut.
De asemenea, nu numai că au un aspect plăcut, dar și un gust pe măsură, căpșunile conțin o multitudine de proprietăți nutritive pentru care aceste fructe ar trebui să fie zilnic în meniu.
Alte articole: Ridichile roșii, pericol pentru sănătate? Medicii trag un nou semnal de alarmă