- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Sprijin major pentru părinții de gemeni sau tripleți! Statul promite bonă gratuită sau concediu dublu!

05 Sep, 09:07 • Bugiu ⁠Ana Maria
Statul face promisiuni pentru părinții de gemeni, tripleți sau multipleți. Cum puteți beneficia de acestea.
Sprijin major pentru părinții de gemeni sau tripleți! Statul promite bonă gratuită sau concediu dublu!

Familiile cu gemeni, tripleți, multipleți ar putea beneficia de sprijin temporar de la stat, până la împlinirea de către copii a vărstei de 6 luni. fie prin angajarea unei persoane care să asiste la îngrijirea copiilor, fie prin posibilitatea ca ambii părinți să beneficieze simultan de concediu pentru creșterea copilului, potrivit profit.ro.

Cei care pot beneficia de concediul pentru creșterea copiilor gemeni, tripleți sau multipleți pot opta, o singură dată, la cerere, pentru:

  • angajarea unei persoane de îngrijire, pentru a ajuta parinții în creșterea și îngrijirea copiilor
  • efectuarea concomitentă a concediului pentru creșterea copiilor de către cei doi parinți

Te-ar putea interesa și: Structura anului şcolar 2024-2025. Tot ce trebuie să știe părinții și elevii

foto: părinți și copii

Srijin major pentru părinții de gemeni sau tripleți! Statul promite bonă gratuită sau concediu dublu!

Dacă părinții optează pentru angajarea unei persoane de îngrijire, acest lucru se va realiza de către agențiile pentru prestații sociale, prin încheierea unui contract individual de muncă, cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, până cât copiii vor împlini 6 luni.

Plata drepturilor salariale va fi la nivelul salariului de bază minim brut, pe țară, fiind asigurat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

în cazul în care se alege varianta efectuarea concomitentă a concediului, cele 6 luni includ cele 2 luni obligatorii prevăzute pentru concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Indemnizația pentru creșterea copilului pentru celălalt părinte ar fi în cuantum lunar de 4.130 de lei, adică un efort financiar de 36.145.760 de lei pentru 4 luni suplimentare, prevăzute în proiect.

Dacă părinții vor să beneficieze de angajarea unei persoane cu normă întreagă de 8 ore/zi, va fi atunci un efort bugetar, care ar urca înspre 43.322.400 lei pentru cele 6 luni în care s-ar angaja bonă pentru copiii gemeni, tripleți sau multipleți.

Te-ar putea interesa și: 10.000 de euro despăgubiri. Părinți divortați trași la răspundere pentru accidentul provocat de fiul lor de 10 ani