Nicolae Ceaușescu, prin viziunea lui, a vrut ca România să aibă stadioane europene de mare anvergură, așa că a dat startul construcțiilor. O listă cu șapte dintre cele mai mari edificii construite la vremea respectivă a fost întocmită de către cei de la Gazeta Sporturilor, astfel s-a observat gradul de degradare în care se află sau transformările prin care au trecut odată cu anii.
Primul exemplu din lista stadioanelor este cel din Medgidia – cu peste 30.000 de locuri. S-a reînființat în oraș un club sportiv, dar momentan tot ceea ce se poate face este să îngrijească ceea ce a mai rămas. Acesta a fost inaugurat în luna octombrie a anului 1978, în data de 22, iar primul meci de fotbal pe care l-a găzduit a fost un an mai târziu. La vremea respectivă era doilea cel mai mare dintre stadioanele României.
Stadionul din Petroșani – folosit de o echipă de Liga a 3-a. În prezent este îngrijit parțial, poartă numele de „Petre Libardi”, și are două tribune acoperite. Nici cel de la Urziceni nu a avut parte de o viață mai bună. Cu numele de „Arena Tineretului”, în anul 2009, echipa Unirea a cucerit acolo un titlu miraculos. Pentru acetste stadioane nu se mai face nimic.
Mai citește și: Vestea zilei pentru români! Se dau 3.000 de lei în plus pentru acești pensionari
Arena Faur din Constanța este într-o stare avansată de degradare. Aici se antrenează echipa de juniori a clubului din Constanța. Va fi dărâmată anul viitor, în vară, urmând să se construiască un alt stadion cu o capacitate de 18.000 de locuri până în 2025.
Cel din Bacău, care atunci când era folosit aduna peste 20.000 de oameni la meciurile din Liga 1, a devenit groapă de gunoi. Totul este murdar, gri, ca într-un film de groază. Și aici se va construi alt stadion, după demolare.
Scornicești, din satul natal al lui Ceaușescu, mai servește echipei care face parte din Liga a 4-a. Gradul de degradare a acestuia este destul de avansat. Stadionul din Hunedoara, ce poartă numele de „Michael Klein”, va fi înlocuit de altul care va costa peste 54 de milioane de euro. Construcția va începe anul viitor.
Te-ar mai putea interesa și: Românii rămân fără pensie în mai puțin de 6 luni. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu. Comisia Europeană a acceptat termenul