- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Stareța unei mănăstiri a furat bijuterii și obiecte sacre de 80.000 de euro pentru a-și alimenta stilul de viață extravagant!

14 Oct, 12:15 • Bugiu ⁠Ana Maria
O călugăriță a fost arestată pentru furtul a peste 80.000 de euro în bijuterii și obiecte sacre. Ancheta a fost declanșată după o plângere a episcopului, alertat de dispariția inexplicabilă a bunurilor din biserici.
Stareța unei mănăstiri a furat bijuterii și obiecte sacre de 80.000 de euro pentru a-și alimenta stilul de viață extravagant!

O călugăriță din Italia a fost arestată pentru furtul de bijuterii și obiecte sacre din biserici, cu un prejudiciu estimat la peste 80.000 de euro. Această stareță, responsabilă de conducerea unei mănăstiri, a fost prinsă în urma unei investigații, care a început după ce episcopul din zonă a depus o plângere penală, alertat de dispariția inexplicabilă a unor bunuri prețioase din lăcașurile de cult, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: „Drumul mănăstirilor”, traseul unic şi spectaculos din Nordul Moldovei, care străbate codrii seculari şi oferă ochilor peisaje de o frumuseţe ireală

foto: mănăstiri

Stareța unei mănăstiri a furat bijuterii și obiecte sacre de 80.000 de euro pentru a-și alimenta stilul de viață extravagant!

Ancheta a relevat detalii surprinzătoare despre modul în care femeia a operat. Se pare că aceasta a furat bijuterii donate de credincioși și bunuri aparținând bisericii, inclusiv moaștele sfântului Nicola. În loc să folosească aceste obiecte sacre în scopuri religioase, stareța le vindea, iar banii obținuți erau transferați în conturi din străinătate.

Bijuteriile furate erau ulterior preluate de complici, care le topeau și le transformau în lingouri, facilitând astfel vânzarea acestora pe piața neagră. Acțiunile au fost descoperite după perchezițiile realizate de carabinieri în camera călugăriței, unde au fost găsite brățări de aur și alte bijuterii, ascunse într-un coș de rufe murdare.

Se estimează că furturile au avut loc în cel puțin zece parohii. Starea de șoc a comunității locale este evidentă, având în vedere că o persoană dintr-o poziție religioasă de autoritate a abuzat de încrederea celor care îi încredințaseră bunurile sacre.

În prezent, stareța se află în arest la domiciliu, iar autoritățile italiene continuă investigațiile pentru a descoperi amploarea activităților sale ilegale. Faptele acestei călugărițe au ridicat numeroase întrebări despre integritatea morală a celor care îndeplinesc roluri religioase și mulți oameni se întreabă dacă mai pot avea încredere și dacă nu cumva aceste acțiuni se practică mai des.

Te-ar mai putea interesa și: Fonduri de urgență pentru Biserica Română. Guvernul anunță achiziții făcute de BOR în Franța și Italia