- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Start-up-ul românesc care montează case în 24 de ore. Sunt gata în cel mult o lună

23 Jul, 15:45 • Bugiu ⁠Ana Maria
Start-up-ul românesc, Dwellii livrează case modulare și le montează într-o singură zi. Acestea sunt realizate în doar 30 de zile.
Start-up-ul românesc care montează case în 24 de ore. Sunt gata în cel mult o lună

Dwellii este un start-up românesc, care a investit 500.000 de euro într-un business, care livrează case modulare, realizate în doar 30 de zile și montate într-o singură zi, potrivit playtech.ro.

Te-ar putea interesa și: Aproape 1000 de euro pentru a locui pe balcon. Ce condiții oferă proprietarul acestuia

foto: case

Ce sunt casele modulare

Motivul pentru care a fost realizată această idee este soluționarea problemelor legate de piața muncii. Co-fondatorii s-au gândit la oferirea unor locuințe durabile și realizate cu grijă, într-un timp scurt.  Casele sunt proiectate de birouri de arhitectură renumite din România și Germania și asamblate într-o fabrică din Brașov.

Horia Bălan este co-fondatorul și Managing Partner al start-up-ului românesc Dwellii. Acesta a explicat că produsele lor sunt disponibile în România și în Germania.

„Este tot mai dificil să obții un produs de calitate la un preț corect și într-un interval de timp rezonabil, pe fondul dificultăților de pe piața muncii și nu numai.

De aceea, Dwellii a pornit de la ideea de a realiza în propria fabrică – la Brașov – absolut toate lucrările, până la ultimul finisaj, pentru a livra un produs la cheie, care să nu necesite nicio altă intervenție din partea proprietarului”, a spus Horia Bălan.

Co-fondatorul Dwellii a mai explicat că suprafețele caselor modulare sunt cuprinse între 52 și 70 de metri pătrați, existând 7 modele individuale.

„Casele Dwellii sunt disponibile atât în România, cât și în Germania, având suprafețe cuprinse între 52 și 70 metri pătrați. Există șapte modele individuale, iar prețurile pornesc de la 1.300 de euro pe metru pătrat.

Proprietarii trebuie doar să se ocupe de realizarea fundației, restul lucrărilor fiind efectuate în întregime de Dwellii”, a mai spus acesta.

Perspectivele start-up-ului românesc Dwellii

Casele au fost concepute de arhitecți și birouri de arhitectură renumiți: Cristian Corvin, Eliza Yokina, Craftr, LAMA Arhitecture, Sigurd Larsen și BAAB. Proiectarea este realizată de o echipă multidisciplinară de ingineri de structură, instalații și conformare energetică, alături de arhitecți.

„Capacitatea noastră de producție actuală ne permite să venim în întâmpinarea investitorilor care au nevoie, de exemplu, de 5-10 unități de cazare rapid, pe care le putem livra în același interval de timp, de 30 de zile, la cheie.

Montajul durează tot o zi pentru fiecare casă, iar acestea sunt gata să-și primească oaspeții chiar de a doua zi”, a mai precizat Horia Bălan.

Startup-ul și-a propus să realizeze și să vândă 16-20 de case modulare până la sfârșitul anului, iar pentru 2025, ținta este ca volumul și cifra de afaceri să se dubleze, cu 30-40% din producție destinată comenzilor internaționale.

Te-ar putea interesa și: Noi criterii pentru cei care doresc să fie asistenți maternali. Ministerul Familiei a făcut deja demersurile