- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Startul anului universitar! Joburi pentru studenți fără experiență și salarii surprinzătoare!

02 Oct, 17:45 • Bugiu ⁠Ana Maria
Studenții fără experiență pot găsi locuri de muncă în diverse domenii. Deși joburile part-time sunt atractive pentru tineri, doar 5% dintre acestea sunt disponibile, doar 32,3% dintre aplicații vizând astfel de poziții.
Startul anului universitar! Joburi pentru studenți fără experiență și salarii surprinzătoare!

Candidații cu nivel minim de experiență, cum sunt studenții, pot găsi oportunități de muncă în diverse domenii, cum ar fi retail, centre de servicii, transport și logistică. La începutul anului universitar, tinerii care intră pe piața muncii aplică, în principal, în domenii precum retail, call center, banking, logistică, IT&C, marketing, HoReCa și turism, potrivit economedia.ro.

“Tinerii aplică în special la joburi fără experiență sau entry-level în domenii precum retail, call center/suport, banking, logistică/producție, IT&C, marketing și HoReCa & turism”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Ana Călugăru, Head of Communications la eJobs.ro, a declarat că angajatorii nu sunt foarte interesați de joburile part-time, în special după ce acestea au început să fie impozitate la același nivel cu cele full-time pentru salariul minim pe economie. Din cele 220.000 de locuri de muncă postate de la începutul anului, doar 33.000 au fost oferte pentru joburi part-time.

“În ceea ce privește joburile part time, angajatorii nu manifestă un interes deosebit pentru acest tip de contracte, mai ales de când contractele part time au început să fie impozitate la același nivel cu contractele full-time pentru salariu minim pe economie. Mai clar, din cele 220.000 de joburi postate de la începutul anului și până acum, doar 33.000 au fost part time”, transmite Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Cât pot încasa elevii şi studenţii din pensia de urmaş. Metoda de calcul este simplă

foto: studenți

Startul anului universitar! Joburi pentru studenți fără experiență și salarii surprinzătoare!

Ana Călugăru a spus că, deși candidații tineri sunt foarte interesați de locurile de muncă remote, mai puțin de 5% dintre joburile disponibile sunt part-time. Totuși, 32,3% dintre aplicări vizează aceste tipuri de joburi.

“Asta deși candidații, în special cei foarte tineri, continuă să fie extrem de interesați de locurile de muncă remote. Astfel, mai puțin de 5% dintre joburi sunt part time, în timp ce 32,3% dintre aplicări sunt pentru aceste joburi”, menționează Călugăru.

Ana Vișian, Marketing Manager la bestjobs, a menționat că tinerii cu vârste între 18-24 de ani aplică, în special, pentru poziții entry-level, care nu necesită cunoștințe tehnice, ci se concentrează pe abilități soft (comunicarea și interacțiunea cu clienții). În CV-urile lor, sunt menționate competențele în limba engleză și utilizarea calculatorului.

“Aceștia aplică în special pentru poziții entry-level sau fără experiență (0-2 ani), unde nu sunt necesare cunoștințe tehnice, ci se pune accent pe abilități soft, cum ar fi comunicarea și interacțiunea cu clienții. În CV-urile candidaților din categoria de vârstă 18-24 ani sunt frecvent menționate competențele în limba engleză și cunoștințele de utilizare a calculatorului.

De asemenea, joburile remote sunt atractive pentru candidații tineri, însă majoritatea pozițiilor care permit munca de la distanță au cerințe specializate și solicită experiență profesională”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Ana Călugăru a afirmat că angajatorii caută candidați pe termen lung, chiar și în rândul tinerilor fără experiență. Până acum, au fost disponibile aproximativ 3.000 de oferte de internship, cele mai multe fiind în domeniile producție, retail, servicii financiare și IT/telecom.

“Angajatorii caută oameni pe termen lung, chiar dacă vorbim despre tineri fără experiență. Vorbim despre aproximativ 3.000 de oferte de internship, de la începutul anului și până acum. Cele mai multe sunt pentru producție, retail, servicii financiare și IT / telecom”, spune Ana Călugăru.

Ana Vișian a explicat că internshipurile oferă studenților oportunități temporare de a acumula experiență relevantă în domeniul lor de studiu, fiind în general remunerate și flexibile pentru a se potrivi cu programul academic. De asemenea, joburile part-time sunt o altă opțiune disponibilă, multe companii oferind astfel de poziții care permit studenților să câștige experiență practică în timp ce continuă studiile.

“Acestea sunt opțiuni temporare care le oferă posibilitatea de a acumula experiență relevantă în domeniul lor de studiu. Internshipurile sunt, în general, remunerate și oferă flexibilitate, permițând coordonarea cu programul academic. O altă opțiune sunt joburile part-time. Multe companii oferă poziții part-time pentru studenți, care le permit să dobândească experiență practică în timp ce continuă studiile. Aceste roluri, de obicei, au un program flexibil și pot fi în domeniul lor de specializare”, completează Vișian.

Te-ar mai putea interesa și: Anul universitar 2024 – 2025. O universitate din România deschide anul cu un record de studenți în anul I