- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Startup-ul britanic, fondat de trei români, atrage 80 de milioane de dolari pentru expansiunea în SUA!

07 Oct, 21:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Startup-ul britanic Dexory, fondat de trei români, a strâns milioane de dolari, printr-o rundă de investiții de tip Seria B. Finanțarea va susține extinderea companiei în SUA și dezvoltarea facilităților din Marea Britanie.
Startup-ul britanic, fondat de trei români, atrage 80 de milioane de dolari pentru expansiunea în SUA!

Startup-ul britanic de robotică Dexory, fondat de trei antreprenori români, a anunțat atragerea unei finanțări impresionante de 80 de milioane de dolari printr-o rundă de investiții de tip Seria B, conform unui articol publicat de The Recursive, potrivit economedia.ro.

Această rundă de finanțare a fost condusă de DTCP, având și contribuții din partea Latitude Ventures, Wave-X și Bootstrap Europe, dar și a investitorilor existenți Atomico, Lakestar, Capnamic și mulți alții din industria logistică. Odată cu această investiție, Michael Rager de la DTCP va face parte din consiliul de administrație al Dexory.

Dexory are ca obiectiv principal consolidarea extinderii sale în Statele Unite ale Americii, un pas important în strategia sa de creștere. Compania se specializează în dezvoltarea de roboți autonomi și soluții bazate pe inteligența artificială destinate depozitelor, având capacitatea de a captura date în timp real pentru a eficientiza gestionarea stocurilor.

Aceasta a fost fondată în 2015 și a reușit să devină un jucător semnificativ pe piața britanică de robotică, având deja parteneriate cu clienți de renume precum DB Schenker, Maersk, Menzies Aviation și IB Cargo.

Te-ar mai putea interesa și: Startup Nation 2024. Cum poți primi finanțare de 50.000 de euro și ce trebuie să faci cu banii

foto: startup

Startup-ul britanic, fondat de trei români, atrage 80 de milioane de dolari pentru expansiunea în SUA!

Una dintre inovațiile-cheie lansate de Dexory este soluția DexoryView, introdusă anul trecut, care îmbină tehnologia robotică cu cele AI pentru a oferi o înțelegere detaliată, analiză și operare eficientă a operațiunilor de depozitare de la început până la sfârșit.

În plus, în 2023, Dexory a obținut o rundă de finanțare Seria A de 19 milioane de dolari, condusă de firma europeană de capital de risc Atomico, cu participarea investitorilor existenți, inclusiv Lakestar, Kindred, Capnamic și Maersk Growth.

„Am fost norocoși să avem impuls după runda de finanțare seed și Seria A”, a declarat Oana Jinga, co-fondator și director comercial și de produs, anterior, pentru The Recursive. „De îndată ce am terminat cu asta, am început să ne gândim cum să ne structurăm pentru seria B, pe cine vrem și ce trebuie să atingem. Seria B este un lucru diferit, iar atingerea unor cifre semnificative este crucială”, a adăugat ea în decembrie.

La mai puțin de un an de la ultima rundă de finanțare, Dexory a anunțat finalizarea cu succes a rundei sale Seria B, strângând 80 de milioane de dolari. Această rundă a fost condusă de DTCP, având și sprijin din partea Latitude Ventures, Wave-X, Bootstrap Europe și investitori existenți, precum Atomico, Lakestar și Capnamic, precum și îngeri din industria logistică.

Finanțarea a fost compusă dintr-o combinație de capital propriu și datorie de creștere, iar cu această rundă, Dexory a reușit să adune în total 120 de milioane de dolari în ultimii trei ani.

Un aspect notabil al acestei runde de finanțare este includerea lui Michael Rager de la DTCP în consiliul de administrație al Dexory, ceea ce se preconizează că va aduce o expertiză valoroasă pentru planurile viitoare de expansiune ale companiei. Dexory continuă să se concentreze pe extinderea operațiunilor sale în Statele Unite, unde compania activează deja în șapte state.

Finanțarea din această rundă va susține și dezvoltarea facilităților de producție și cercetare de la sediul din Marea Britanie, asigurând astfel resursele necesare pentru inovație și creștere.

Andrei Dănescu, fondatorul și CEO-ul Dexory, a declarat că se așteaptă ca veniturile generate de activitatea din Statele Unite să depășească pe cele din Europa în următoarele 12-18 luni, conform raportărilor de la Sifted.

„Din perspectiva produsului, ne concentrăm pe utilizarea AI, machine learning și computer vision pentru a extrage mai mult din datele pe care le colectăm și pentru a ajuta la optimizarea operațiunilor de depozitare”, a declarat Jinga.

Te-ar mai putea interesa și: Startup-urile din Brașov care își propun să reducă poluarea, ar putea primi finanțare de la Institutul European de Inovare