- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Statiunea de schi din Elveția, desemnată cea mai bună din lume, oferă abonamente de la doar 30 de euro!

26 Oct, 15:58 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un nou clasament al site-ului de rezervări Omio plasează Arosa Lenzerheide din Elveția ca cea mai bună stațiune de schi din lume, urmată de Sölden din Austria. Evaluarea a fost realizată pe baza a 11 criterii, inclusiv costul biletelor și recenziile clienților, confirmând astfel dominația stațiunilor europene în turismul de schi.
Statiunea de schi din Elveția, desemnată cea mai bună din lume, oferă abonamente de la doar 30 de euro!

Europa se afirmă ca destinație de top pentru pasionații de schi, având în vedere că un nou clasament realizat de site-ul de rezervări Omio plasează stațiuni din această regiune în fruntea listei mondiale. Arosa Lenzerheide din Elveția a fost desemnată cea mai bună stațiune de schi din lume, urmată de Sölden din Austria, potrivit economedia.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Valea Prahovei ar putea fi transformată într-un uriaș domeniu schiabil. 4 stațiuni, conectate prin instalaţii de transport pe cablu, ca în Austria

foto: stațiune de schi

Statiunea de schi din Elveția, desemnată cea mai bună din lume, oferă abonamente de la doar 30 de euro!

Clasamentul s-a bazat pe evaluarea a peste 6.000 de stațiuni, luând în considerare 11 criterii, precum costul biletelor, recenziile clienților, accesibilitatea școlilor de schi și numărul de evenimente din stațiune pe parcursul sezonului.

Arosa Lenzerheide a obținut un scor de 91,73, în timp ce Sölden a înregistrat 91,68. Această stațiune elvețiană se remarcă printr-un rating mediu de 4,7 din 5 stele, ceea ce subliniază satisfacția vizitatorilor. Prețul unui abonament zilnic pentru adulți este de 89 €, iar pentru tineri și copii este de 59 €, respectiv 29 €. Deși aceste tarife sunt puțin mai ridicate comparativ cu alte stațiuni, ele reflectă facilitățile de înaltă calitate și diversitatea pârtiilor disponibile.

Arosa Lenzerheide oferă 225 de kilometri de pârtii, garantând un strat de zăpadă consistent și având 43 de lifturi care facilitează accesul rapid pe pârtii, minimizând astfel timpul de așteptare.

Clasamentul evidențiază predominanța stațiunilor europene în turismul de schi, cu cinci locații din Elveția și 12 din Austria incluse în top 20. Italia și Franța contribuie, de asemenea, cu câte trei stațiuni fiecare. Putem spune că Alpii rămân „un loc de pelerinaj” pentru iubitorii sporturilor de iarnă, oferind nu doar peisaje spectaculoase, ci și opțiuni variate pentru toate gusturile și bugetele.

Te-ar mai putea interesa și: Sezonul schiatului, amenințat de vreme. Avertizări meteo pentru iubitorii sporturilor de iarnă