- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Stațiunile montane din Bulgaria, atracția turiștilor români. O linie charter către Plovdiv se va deschide în această iarnă

10 Oct, 19:32 • Bugiu ⁠Ana Maria
Bulgaria vrea să atragă tot mai mulți turiști în stațiunile montane de la Plovdiv. Se va deschide o nouă linie de charter directă, între București și Plovdiv, chiar în timpul sezonului de iarnă 2024-2025.
Stațiunile montane din Bulgaria, atracția turiștilor români. O linie charter către Plovdiv se va deschide în această iarnă

În cadrul unei întâlniri recente organizate la Ambasada Bulgariei din București, directorul executiv al companiei Pamporovo AD, Marian Belyakov, a anunțat deschiderea unei linii charter directe între București și Plovdiv, prevăzută pentru sezonul de iarnă 2024-2025.

Ei își propun să stimuleze turismul în regiune, facilitând accesul românilor la destinațiile montane din Bulgaria, în special la stațiunea Pamporovo, care este considerată cea mai apropiată stațiune de iarnă de capitala României, potrivit economedia.ro.

La eveniment au participat oficiali ai Ministerului Economiei din Bulgaria, reprezentanți ai administrației municipale din București, antreprenori și specialiști din industria turismului. Belyakov a arătat oportunitățile oferite de Pamporovo pentru activități recreative și sporturi de iarnă.

Te-ar mai putea interesa și: Schengen: România și Bulgaria ar putea fi primite în curând, chiar fără voia Austriei!

foto: stațiuni montane Bulgaria

Stațiunile montane din Bulgaria, atracția turiștilor români. O linie charter către Plovdiv se va deschide în această iarnă

Deși Pamporovo este cea mai apropiată stațiune de iarnă de București, călătoria cu mașina durează aproximativ șase ore, iar până acum, singura conexiune aeriană disponibilă a fost între București și Sofia. Cu introducerea zborului direct către Plovdiv, timpul de călătorie va fi considerabil redus, având în vedere că zborul va dura aproximativ 40 de minute. Odată ajunși în Plovdiv, turiștii vor beneficia de un transfer organizat către Pamporovo.

Belyakov a menționat că zborurile charter vor avea loc în fiecare sâmbătă dimineață și vor fi operate cu aeronave Airbus A220. Aceste zboruri vor include pachete turistice organizate și opțiuni de vânzare a biletelor, în funcție de disponibilitate.

România și Bulgaria par că vor să colaboreze mai strâns în domeniul turismului, iar deschiderea acestei linii charter ar putea fi benefică, din punct de evderee conomic. Se estimează că inițiativa va spori atractivitatea stațiunilor bulgare pentru români.

Te-ar mai putea interesa și: România și Bulgaria pregătesc o mișcare strategică, care poate schimba lucrurile în Europa