Satul Richiș, situat în comuna Biertan din județul Sibiu, a fost numit de multe ori un „colț de Rai” datorită peisajelor sale idilice și atmosferei deosebite, atrăgând astfel un număr tot mai mare de străini care aleg să se stabilească aici. Acești oameni sunt atrași de aerul curat și de promisiunea unui nou început și decid să renunțe la viețile lor din țările natale, chiar dacă nu cunosc limba română, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Povestea localității cu cel mai scurt nume din România. Puțini au auzit de acest mic sat plin de istorie
foto: sat
Antonia Timmerman și soțul ei au descoperit satul după ce au trimis ajutoare unui localnic. Odată ajunși în sat, au fost atât de impresionați de frumusețea locului, încât au decis să cumpere o casă de vacanță, având în vedere că prețurile erau foarte accesibile. În timp, au devenit antreprenori, achiziționând magazinul din sat și transformând casa parohială într-o pensiune, plus deschiderea unui camping.
„Locuim aici, în Richiș. Nu mai avem o casă în Olanda. Nu știu cum să explic. Când iubești pe cineva, nu știi de ce iubești persoana aceea. Asta e cu România, nu? Noi suntem aici, da, a spus Antonia”, pentru Digi24.
Această dragoste pentru România este împărtășită și de soțul ei, care, în ciuda faptului că mulți compatrioți consideră unele mâncăruri locale ca fiind neplăcute, își declară fascinația pentru țuica făcută de soția sa și ciorba de burtă, pe care o consideră delicioasă.
„Ţuica pe care o face soția mea. Ea face țuică. Ea o face. Ce ne mai place? Ciorba de burtă! Ciorbă de burtă! Am foarte mulți cunoscuți care vin în România și spun „asta e dezgustător”. Dar eu o iubesc!”, au spus Elaine şi Martin Engbrenghof.
Richiș a devenit un punct de atracție turistică și o adevărată comunitate internațională, având o diversitate remarcabilă cu 12 naționalități reprezentate printre cei aproximativ 700 de locuitori.
Te-ar mai putea interesa și: Arșița a secat complet mai multe râuri din România. Pământul e beton acum! Sute de sate au fântânile secate