- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Suma colosală cheltuită pe statuia lui Mihai Viteazul care a stârnit revoltă în Zalău. Cu banii irosiți, Primăria putea construi o școală de la zero

14 Sep, 17:06 • Cornel Ghimeșan
Peste jumătate de milion de euro. Atât au cheltuit autoritățile dintr-un municipiu din România pentru statuia lui Mihai Viteazul, iar cetățenii au fost foarte revoltați.
Suma colosală cheltuită pe statuia lui Mihai Viteazul care a stârnit revoltă în Zalău. Cu banii irosiți, Primăria putea construi o școală de la zero

Statuia lui Mihai Viteazul din Zalău a costat peste 500.000 de euro, iar în acest preț a intrat și amenajarea spațiului din jurul obiectului de decor. Această sumă a stârnit revolta oamenilor, care îl acuză pe primar și pe cei care s-au ocupat de această achiziție că și-au bătut joc de banii lor.

Citește și Atenție maximă atunci când alegi cazările! Diferențele ascunse dintre hotelurile din România

Localnicii susțin că au o mulțime de alte nevoi în oraș, dar pentru autoritățile locale a fost mai important să cheltuie banii într-un mod nejustificat. Statuia va fi amplasată în fața Cinematografului Scala din oraș, iar în jurul său au fost făcute modificări. Primarul, întrebat de ce a cheltuit o sumă atât de mare pentru statuie, a spus că e un proiect special început din 2021. E vorba despre un obiect de decor din bronz, cu o înălțime de peste 5 metri, și un spațiu reamenajat de 1.400 de metri pătrați.

„Mihai Viteazul este în postura călare pe cal cu paloşul în mână în poziţie ridicată. Materialul din care se va realiza statuia este bronzul, iar statuia va avea o înălţime de aproximativ 5,25 metri de la cota superioară a soclului şi până la cota superioară a paloşului”, a transmis administraţia locală printr-un comunicat.

Ce spune Marcel Ciolacu despre suma exagerată cheltuită pe statuia lui Mihai Viteazul din Zalău

Valoarea totală a proiectului din Zalău este de 2.877.298,26 lei, ceea ce înseamnă 575.459 euro (fără TVA). Și primarul Marcel Ciolacu a făcut declarații cu privire la acest subiect, precizând că e un „simbol” în zonă, dar că prețul e exagerat.

„E un simbol în zona respectivă şi hai să vedem până la urmă cât va costa. E o decizie, urmează o licitaţie, presupun… Îmi cer scuze, chiar să ştiu toate statuile care se un în comună, municipii, oraşe. Cred că e exagerat, dar să vedem ce reprezintă. Una e să spunem că e o simplă statuie, o fi ceva cu amenajarea parcului, împreună, de aceea nu vreau să mă exprim pentru că nu ştiu exact despre ce este vorba. Dar, pentru o simplă statuie, e mult”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și Totul despre moneda românească de 450.000 de dolari. A fost bătută în 200 de exemplare

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult