- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Suma colosală cu care se vinde o porție de hamsii la o autoservire din Mamaia! Românii sunt revoltați de scumpirile de pe litoral

29 Jul, 18:57 • Cornel Ghimeșan
Dacă plănuiești să te distrezi pe litoral, trebuie să știi că orice răsfăț te lasă fără sume semnificative în portofel. Iată cât a ajuns să coste o porție de hamsii la o autoservire de Mamaia.
Suma colosală cu care se vinde o porție de hamsii la o autoservire din Mamaia! Românii sunt revoltați de scumpirile de pe litoral

Turiștii care aleg să petreacă vacanța pe litoral se bucură de tradiționala combinație de hamsii cu mămăligă, un preparat emblematic pentru această perioadă a anului. Până în 2024, acest fel de mâncare era și foarte accesibil din punct de vedere financiar, însă în acest an prețurile au crescut semnificativ. Totuși, costurile diferă în funcție de stațiunea și localul ales. De exemplu, în Mamaia, renumită pentru prețurile sale ridicate, o porție de hamsii la autoservire costă foarte mult.

Citește și: Nu vei putea intra cu mașina, decât dacă plătești. Care sunt hotărârile luate de Guvern pentru anumite zone

O porție de hamsii de 100 de grame costă acum 14 lei, iar o porție de mămăligă este 5 lei. Cei care doresc să savureze 250 de grame de hamsii și două bucăți de mămăligă trebuie să plătească 45 de lei (35 de lei pentru hamsii și 10 lei pentru mămăligă).

Nu numai prețul hamsiilor a crescut

Pe de altă parte, turiștii care preferă ciupercile cu usturoi vor plăti 10 lei pentru 100 de grame. Pentru 100 de grame de cartofi pai, prețul este de 7 lei, iar o lipie costă tot 7 lei. O porție de 100 de grame de aripioare de pui, pulpe sau ceafă de porc costă 14 lei, în timp ce 100 de grame de calamar sunt 15 lei, iar 100 de grame de păstrăv costă 14 lei. Prețul pentru 50 de grame de ketchup sau muștar este de 3 lei.

Litoralul românesc continuă să surprindă turiștii cu prețurile sale piperate. În timp ce unele stațiuni mențin prețurile ridicate, altele încearcă să atragă turiștii prin menținerea unor tarife mai scăzute. De exemplu, Vama Veche, care în trecut era una dintre cele mai accesibile stațiuni, a ajuns acum să concureze cu cele mai scumpe destinații de pe litoral.

În 2024, prețurile au crescut vertiginos, iar un pahar de bere de 200 ml costă acum 10 lei, prețul putând crește în funcție de locație. Nici prețurile la mâncare nu fac excepție. O porție de hamsii cu mămăligă și mujdei costă acum 45 de lei.

Pentru închirierea unui șezlong, turiștii trebuie să plătească 40 de lei pe zi, dar, în funcție de locație și perioada anului, prețul poate ajunge până la 70 de lei. Chiar și așa, trebuie menționat că acest preț este mai accesibil comparativ cu alte stațiuni, unde costul pentru închirierea unui șezlong începe de la 100 de lei pe zi.

Citește și: Toxicitatea din laptele pentru copii. Compania care a plătit despăgubiri de 495 de milioane de dolari

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult