- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Suma colosală pe care un român o câștigă la Facebook. Povestea sa de succes s-a viralizat imediat

24 Aug, 22:39 • Cornel Ghimeșan
Dacă te-ai întrebat vreodată pe câți bani pun mână românii inteligenți care ajung să lucreze pe la companiile globale de top, acest articol îți poate răspunde la o serie de curiozități. Află povestea lui Alexandru Voica, absolventul de informatică care a ajuns să lucreze pentru Facebook
Suma colosală pe care un român o câștigă la Facebook. Povestea sa de succes s-a viralizat imediat

Alexandru Voica, un român de 39 de ani, a stârnit discuții interminabile în mediul online după ce a dezvăluit detalii despre salariul considerabil de care s-a bucurat în perioada în care a lucrat la Meta, compania cunoscută anterior ca Facebook. În cei patru ani petrecuți în cadrul gigantului tech condus de Mark Zuckerberg, Alexandru a reușit să obțină un pachet salarial care i-a depășit total așteptările inițiale.

Citește și: Facebook și TikTok, interzise la muncă: Decizia radicală a unei mari companii românești

Alexandru a avut un parcurs profesional neobișnuit, cu toate că a pornit da la „statutul” de absolvent de informatică în România. După o scurtă perioadă în care a lucrat ca inginer la ARM în Cambridge, și-a dat seama că domeniul tehnic nu era ceea ce își dorea. A urmat o tranziție spre comunicare și marketing, care l-a dus în cele din urmă la Meta, unde a fost angajat timp de patru ani.

În 2018, Alexandru a renunțat la poziția de șef al departamentului de PR în tehnologie la Ocado Group pentru a se alătura echipei Meta. Aici, a beneficiat de un pachet de beneficii extrem de generos, care includea asistență medicală, concediu parental, abonamente la sală și un plan de pensii. Salariul său anual era de 135.000 de lire sterline, la care se adăugau bonusuri și acțiuni în companie, ajungând la un total de aproximativ 190.000 de lire sterline pe an.

„Meta mi-a oferit un pachet complet de beneficii care mi-a îndeplinit așteptările”, a mărturisit Alexandru, conform businessinsider.com.

După ce a părăsit Meta în 2022, Alexandru Voica și-a continuat cariera tot în aceeași direcție, în tehnologie, lucrând pentru un start-up din Londra specializat în avatare AI și oferind consiliere unei universități de inteligență artificială din Abu Dhabi. Cu toate că nu exclude vehement o revenire în industria Big Tech, el își amintește cu drag de experiențele trăite la Meta și rămâne deschis la noi oportunități.

„Nu am regrete, dar îmi este dor de colegii mei de la Meta. Sunt deschis să mă întorc la Big Tech dacă apare oportunitatea potrivită”, a adăugat el.

Citește și: Avertisment dur pentru milioanele de utilizatori Facebook, TikTok și Instagram. Sănătatea oamenilor ar putea fi în mare pericol

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult