- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Supermarketul care îți ia de acasă sticlele și dozele de plastic și îți oferă bani pentru ele

08 Oct, 23:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Supermarketurile din România oferă un serviciu inovator pentru reciclarea sticlelor de plastic și a dozelor de aluminiu, permițând clienților să le returneze direct de la ușa lor. Despre ce este vorba.
Supermarketul care îți ia de acasă sticlele și dozele de plastic și îți oferă bani pentru ele

Supermarketurile din România fac un pas important în direcția reciclării eficiente, oferind o soluție inovatoare pentru clienții care doresc să scape de sticlele de plastic și dozele de aluminiu, fără a mai sta la cozi. Recent, Carrefour, în colaborare cu Bringo, a lansat un serviciu prin care consumatorii pot returna ambalajele direct de la ușa lor, primind înapoi cei 50 de bani per bucată, un beneficiu pentru cei sătui de automatele de colectare, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Studiu alarmant. Ustensilele de bucătărie și jucăriile din plastic negru sunt toxice

foto: plastic

Supermarketul care îți ia de acasă sticlele și dozele de plastic și îți oferă bani pentru ele

Acest serviciu este conceput pentru a ușura procesul de returnare a ambalajelor, permițând utilizatorilor să predea până la 20 de sticle sau doze într-o singură comandă. Totuși, există o taxă asociată, variind între 1,5 și 3,5 lei, în funcție de numărul de ambalaje returnate. Pentru a profita de această oportunitate, clienții trebuie să se asigure că ambalajele sunt din sistemul de Garanție-Returnare (SGR) și respectă anumite criterii, cum ar fi să fie întregi, nedegradate și golite de conținut.

În prezent, Bringo a reușit să colecteze peste 320.000 de ambalaje în doar câteva săptămâni de la implementarea acestui sistem, ceea ce demonstrează eficiența și popularitatea inițiativei. Serviciul este disponibil în 37 de orașe din România, iar Carrefour, având 180 de magazine, este principalul partener al Bringo în această acțiune ecologică.

“Sunt acceptate doar ambalajele SGR, care poartă simbolul „Ambalaj cu garanție” și sunt întregi, nedegradate și golite de conținut. În Sistemul Garanție- Returnare sunt incluse ambalaje din plastic, sticlă sau metal cu volum între 0,1L-3L. Sacii trebuie să fie sigilați și curați, pentru a asigura integritatea și trasabilitatea ambalajelor”, spun cei de la Bringo.

Pentru a utiliza acest serviciu, consumatorii trebuie să selecteze numărul de ambalaje SGR pe care doresc să le returneze înainte de a plasa comanda. Livratorul va prelua ambalajele, iar garanția returnată va fi emisă sub formă de voucher, valabil un an, ce poate fi folosit în contul Bringo pentru comenzi viitoare.

„Sistemul de Garanție-Returnare este cel mai mare proiect de economie circulară din România, până în acest moment, care va face țara mai verde, mai curată și mai responsabilă.

Ne va ajuta la protejarea mediului înconjurător, ambalajele colectate prin SGR nu vor mai ajunge de la groapa de gunoi sau din natură – acest lucru fiind posibil plin implicarea tuturor românilor, inclusiv a autorităților și comunităților locale”, se arată pe site-ul oficial.

Te-ar mai putea interesa și: Scandal la marile supermarketuri! Românii, taxați suplimentar pentru pungile de plastic la fructe și legume