- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Superstiții legate de bani pe care mulți români le respectă. Când nu e bine să împrumuți bani nici măcar familiei

15 Sep, 17:53 • Cornel Ghimeșan
În România sunt o mulțime de tradiții și superstiții legate de bani care încă se respectă. Românii nu vor să aibă parte de ghinion și tocmai de aceea sunt foarte atenți la acest aspect.
Superstiții legate de bani pe care mulți români le respectă. Când nu e bine să împrumuți bani nici măcar familiei

Când vorbim despre superstiții, banii sunt o temă principală. Se spune că, ca să ai parte de sume mari și să reduci riscurile de a-i pierde, trebuie să respecți o serie de reguli. Una dintre cele mai vechi superstiții spune că nu trebuie să împrumutăm bani altora, pentru că, astfel, atragem sărăcia asupra noastră.

Superstițiile sunt transmise din generație în generație și foarte mulți oameni au grijă să le respecte ca să aibă o viață cât mai liniștită și fără probleme financiare.

Citește și Unde câștigi cel mai bine în Europa. Iată ce reprezintă un salariu bun în principalele capitale europene

Superstiții pe care românii le respectă ca să nu piardă bani

Mai concret, o superstiție veche spune că nu ar trebui să împrumutăm bani în prima zi a lunii și nici în prima zi a săptămânii, mai concret în zilele de luni, nici măcar persoanelor apropiate sau celor din familie, potrivit KanalD.

O altă superstiție de care țin cont cei care nu vor să se confrunte cu probleme financiare e cea care spune că, dacă vrem să oferim cadou un portofel cuiva, să nu-l oferim gol. De multe ori se aplică și când oferim cadou o geantă, o borsetă sau un accesoriu de acest fel.

Citește și Românii sunt revoltați! Pensia uriașă a unui român care nu a muncit niciodată a generat scandal pe internet!

De Anul Nou, spre exemplu, trebuie să avem bani cash în buzunare sau în portofel pentru că, în acest fel, ne bucurăm de prosperitate în anul următor. Se mai spune să nu cumva să luăm bani găsiți pe jos. Acest obicei poate aduce mari pierderi financiare sau chiar probleme de sănătate.

În plus, atunci când dăm bani cuiva, să îi dăm cu mâna dreaptă. Altfel, se spune că ei vor fi folosiți fără rost.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult