- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Surprinzător! Un întreg bloc din România, scos la vânzare cu 125.000 de euro. Prețul este negociabil

12 Jul, 11:30 • Garey Amyra
Un caz mai puțin întâlnit în România. Un întreg bloc din Copșa Mică a fost scos la vânzare cu 125.000 de euro. Oferta a fost postată pe un site cunoscut de vânzări-cumpărări. Vezi toate detaliile mai jos.
Surprinzător! Un întreg bloc din România, scos la vânzare cu 125.000 de euro. Prețul este negociabil

Un întreg bloc din Copșa Mică a fost scos la vânzare cu doar 125.000 de euro! Este o ofertă mai puțin întâlnită și a apărut pe un site popular de vânzări-cumpărări, chiar în urmă cu câteva zile.

Te-ar putea interesa și Schimbări pentru administratorii de bloc în 2024. Românii trebuie să cunoască legea, ca să scape de cheltuielile colosale

În postarea respectivă, actualul proprietar menționează că prețul clădirii este negociabil. Copșa Mică se află în Sibiu, deci, dacă te-ai plictisit casa ta din București, ai putea să îți cumperi un întreg bloc!

Pe OLX se găsește anunțul care cu siguranță va impresiona pe cineva încât să pună mai multe întrebări. Este vorba despre un fost imobil de locuință care ar putea fi ușor transformat într-un hotel cu 20 de camere.

Cum am menționat și anterior, prețul inițial este de 125.000 de euro, însă proprietarul este pregătit să negocieze.

Blocul a fost construit în anii 60 pentru familiile conducerii și inginerilor care lucrau pe platforma industrială din Copșa Mică.

„Aici erau cazați pe vremuri șefii de la Sometra. Aici erau și locuințele inginerilor. Eu l-am cumpărat de la Sometra acum 7, 8 ani. E pretabil pentru un hotel, eu nu-mi permit din punct de vedere financiar să fac investiția asta.

Este la intersecție, se vede peste tot, eu îl văd un hotel pentru tranzit. E chiar în mijlocul Copșei”, a explicat vânzătorul imobilului, conform Turnulsfatului.ro.

Mai exact, clădirea de vânzare se află situată la intersecția cu drumul Blajului, în centrul orașului Copșa Mică.

Pentru cei ce nu știu, platforma industrială din Copșa Mică a fost înființată în anul 1939 ca societate particulară pe acțiuni, pentru producerea de zinc metalurgic.

Întreprinderea a fost naționalizată în anul 1948, iar în perioada 1950-1960 întreprinderea a făcut obiectul unei dezvoltări etapizate pentru extinderea capacității de distilare a zincului până la 28.000 t/an.

Astfel că, după Revoluție s-a produs o depreciere a activității economice pe întreaga țară, iar producția de aici a suferit un declin, coborând până la cca. 25% din nivelele realizate anterior.

În cursul anilor, uzina a purtat diferite denumiri: SONEMIN, U.C.M., 21 DECEMBRIE, I.M.M.N, iar din 1991, SC SOMETRA SA, mai precizează sursa menționată anterior.

Blocurile vechi de pe platforma Sometra, o problemă în urmă cu ceva timp

Blocurile vechi ale muncitorilor de pe platforma Sometra au reprezentat după anii 1990 o problemă pentru administrația locală.

În 1997, primarul de atunci al orașului, Martin Szekey, a scos la licitație mai multe blocuri întregi, toate aflându-se de atunci într-o stare jalnică.

„A fost o licitaţie care printr-o comisie de evaluare a stabilit preţul unui apartament la 150.000 de lei, aceasta însemnând în jur de 6 milioane de lei pentru un bloc întreg”, a spus primarul într-un interviu acordat în august 1997 revistei Flacăra.

Primarul a fost întrebat dacă prețul nu e prea mic, primarul a replicat, la acea vreme, că în niciun caz iar dacă le-ar fi deținut el, le-ar fi dat și pe gratis.

„Nu, dacă ar fi fost ale mele eu le-aş fi dat şi pe gratis, numai să vină cineva şi să le facă locuibile. De altfel, comisia de evaluare se află înproces cu Camera de Conturi de vreo 5 luni, pe baza unor reclamaţii primite acolo.

Te-ar putea interesa și Lege pentru românii care locuiesc la bloc în 2024! Când trebuie să treci o persoană la întreținere

Cei de la Camera de Conturi pretind că trebuiau organizate licitaţii succesive pornindu-se de la suma de minimum 600.000 lei pentru un apartament, iar dacă nu se vindeau se putea ajunge şi la suma la care am licitat noi”, mai spunea primarul de atunci, potrivit Turnulsfatului.ro.