- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Surpriză în Guvern! Corina Crețu preia conducerea super-agenției AMEPIP

18 Oct, 19:12 • Bugiu ⁠Ana Maria
Corina Crețu va prelua conducerea interimară a AMEPIP, super-agenția responsabilă cu controlul companiilor de stat, în așteptarea finalizării selecției noilor lideri pe guvernanța corporativă. Aceasta a declarat că își va folosi întreaga experiență acumulată în cei 16 ani petrecuți la Bruxelles pentru a contribui la modernizarea României.
Surpriză în Guvern! Corina Crețu preia conducerea super-agenției AMEPIP

Corina Crețu, fost europarlamentar și comisar european, va prelua conducerea interimară a AMEPIP, super-agenția responsabilă cu controlul companiilor de stat. Aceasta va ocupa funcția până când Guvernul finalizează selecția noilor lideri pe guvernanța corporativă, conform unor surse guvernamentale citate de Economedia și G4Media.

 „Mi-am afirmat disponibilitatea încă de când am plecat din Parlametnul European de a-mi pune toată experiența și cunoștințele în efortul de modernizare a României. după 16 ani de Bruxelles, din care cinci ani am avut onoarea de a fi comisar european și de a rezolva probleme de acest gen în multe din cele 27 de state pentru are am fost responsabilă”, a declarat Corina Crețu pentru G4Media.

Te-ar mai putea interesa și: „Brațul armat” al Guvernului! Marcel Ciolacu anunță înființarea instituției AMEPIP, ce va controla companiile de stat

foto: Guvernul României

Surpriză în Guvern! Corina Crețu preia conducerea super-agenției AMEPIP

AMEPIP, super-agenția responsabilă cu controlul companiilor de stat din România, a fost condusă de Mihai Precup până în luna iulie, când acesta și-a dat demisia în urma dezvăluirilor făcute de Economedia, care arătau că Precup nu îndeplinea cerințele de experiență necesare pentru a ocupa această funcție.

În urma demisiilor lui Precup, ceilalți doi vicepreședinți, Ciprian Hodja și Victor Moraru, au părăsit și ei agenția, dar au rămas interimari în cadrul AMEPIP.

Ciprian Hodja, similar lui Precup, nu avea experiența necesară pentru postul său. Victor Moraru, pe de altă parte, era un apropiat al lui Marian Neacșu, considerat eminența cenușie a guvernului și un influent consilier al premierului Marcel Ciolacu.

Moraru a fost suspectat de incompatibilitate și conflict de interese deoarece a participat la selecția membrilor comisiei care ulterior l-a numit în funcția de vicepreședinte al AMEPIP, situiația ridicând semne de întrebare privind integritatea procesului de numire și a dus la acuzații grave de nepotism și corupție.

Înființarea AMEPIP este o reformă asumată de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), însă este considerată în continuare neîndeplinită de Comisia Europeană.

Te-ar mai putea interesa și: Viața, la cheremul guvernelor. 20.000 de morți anual, ignorați de autorități!