- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Tânăra cu studii fabuloase, dar fără job timp de 4 ani! Strigătul de disperare: „Am crezut că educația îmi va aduce libertatea financiară!”

07 Oct, 19:32 • Bugiu ⁠Ana Maria
O tânără a investit 250.000 de dolari în educație, dar nu și-a găsit un loc de muncă în domeniul ales timp de patru ani. Ea regretă că nu s-a concentrat mai mult pe acumularea de experiență profesională.
Tânăra cu studii fabuloase, dar fără job timp de 4 ani! Strigătul de disperare: „Am crezut că educația îmi va aduce libertatea financiară!”

O tânără din SUA, A. Rasberry, și-a exprimat public dezamăgirea legată de dificultățile întâmpinate în găsirea unui loc de muncă, în ciuda numeroaselor sale calificări academice, printr-un email trimis publicației Business Insider, potrivit bugetul.ro.

După ce a investit aproximativ 250.000 de dolari în studii universitare, un masterat și un doctorat, aceasta se confruntă de patru ani cu imposibilitatea de a găsi un loc de muncă în domeniul ales. Ea credea că educația îi va asigura libertatea financiară, dar a ajuns să regrete că nu s-a concentrat mai mult pe acumularea de experiență profesională.

Te-ar mai putea interesa și: Ce job-uri dispar din România. Locurile de muncă care devin tot mai greu de găsit din 2025

foto: job

Tânăra cu studii fabuloase, dar fără job timp de 4 ani! Strigătul de disperare: „Am crezut că educația îmi va aduce libertatea financiară!”

Inițial, Rasberry a dorit să devină profesor, însă după mai multe discuții cu persoane din domeniu, a decis să-și schimbe direcția și să aplice pentru posturi de management. Nici în acest sector nu a avut succes, ceea ce a determinat-o să exploreze o nouă carieră în asistența medicală pentru a se putea întreține.

„Am absolvit cu doctoratul în 2020 și nu pot găsi un loc de muncă, ca să îmi salvez viața. Am crezut că educația era drumul către libertatea financiară. Dar m-am înșelat”, a spus tânăra.

După aceste căutări îndelungate, ea a realizat că principalul obstacol în obținerea unui loc de muncă este lipsa de experiență profesională. Rasberry sfătuiește acum tinerii să se informeze mai bine despre perspectivele viitoare înainte de a se angaja în studii extinse, ajungând să regrete anii petrecuți în educație, care nu i-au adus oportunități concrete în cariera dorită.

„Am aflat cât de dificil este să începi în acest domeniu. Practic, după ce ai obținut un doctorat, ar trebui să te întorci la școală pentru a urma mai multe cursuri care să sprijine o carieră în învățământ.

Am învățat că majoritatea organizațiilor preferă experiența în locul educației. Dacă aș fi știut asta, nu aș fi petrecut atât de mulți ani în facultate”, a povestit tânăra, care locuiește în Virginia, pentru Business Insider.

Te-ar mai putea interesa și: Ce salariu primește lunar Alexia Eram la A List Magazine, revista mamei sale, la 24 de ani. Fiica Andreei Esca a recunoscut totul: „Nu este jobul meu principal”