- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Țara din UE care vrea să declare ilegală sărăcia! „Interdicția nu ar fi, cel mai probabil, legală”

02 Oct, 20:04 • Bugiu ⁠Ana Maria
Guvernul unei țări din UE, sprijinit de o coaliție de centru-dreapta, a fost acuzat că intenționează să declare ilegală cerșetoria prin propunerea unei interdicții naționale. Această măsură va fi investigată timp de nouă luni, ridicând întrebări legate de legalitatea ei și provocând dezbateri în cadrul coaliției.
Țara din UE care vrea să declare ilegală sărăcia! „Interdicția nu ar fi, cel mai probabil, legală”

Guvernul suedez, susținut de o coaliție de centru-dreapta și de Democrații suedezi de extremă dreapta, a fost acuzat de intenția de a „scoate sărăcia în afara legii” prin propunerea unei interdicții naționale a cerșetoriei. Această măsură ar urma să fie investigată timp de nouă luni, iar Linda Lindberg, liderul grupului Democraților suedezi, a afirmat că Suedia nu poate fi „conștiința Europei”, referindu-se la cerșetorii din alte țări ale UE care vin să ceară ajutor în Suedia, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: Lacrimi de sărăcie pentru trei frați orfani de tată și părăsiți de mamă. Micuții au o singură dorință: „Vrem o vacă”

foto: Suedia

Țara din UE care vrea să declare ilegală sărăcia! „Interdicția nu ar fi, cel mai probabil, legală”

Lidera grupului Democraților suedezi, Linda Lindberg, a spus că, pentru a reduce vulnerabilitatea grupurilor dezavantajate, trebuie să se combată sărăcia structurală și discriminarea, atât în țările de origine, cât și în UE.

„În schimb, credem că vulnerabilitatea acestui grup poate fi redusă prin reducerea sărăciei structurale și combaterea discriminării – atât în țările de origine, cât și în cadrul UE. Este o muncă pe termen lung. Între timp, societatea trebuie să își asume responsabilitatea, oferind, de exemplu, căi de acces la locul de muncă și pe piața imobiliară, reducând astfel vulnerabilitatea socială a acestor persoane”, a mai spus ea.

Criticii au evidențiat incongruența guvernului suedez în abordarea cerșetoriei, subliniind că prioritizarea acestei probleme survine într-un context de criză a criminalității organizate. De asemenea, se ridică întrebări legate de legalitatea unei posibile interdicții naționale asupra cerșetoriei, care ar putea să nu fie conformă cu legislația actuală.

„Este remarcabil faptul că guvernul acordă prioritate acestui lucru într-o situație pe care ei înșiși o descriu ca fiind o criză a criminalității organizate și violente. Apoi, există problema legalității unei interdicții. Din câte îmi dau seama, o interdicție națională a cerșetoriei nu ar fi, cel mai probabil, legală”, a spus ea.

Interzicerea cerșetoriei ar încălca dreptul la viață privată și libertatea de exprimare, conform Convenției europene a drepturilor omului și Constituției suedeze.

Civil Rights Defenders a avertizat că va monitoriza situația și ar putea iniția acțiuni legale.

„Nu voi contribui la introducerea unei astfel de interdicții. Desigur, sunt necesare măsuri pentru a preveni exploatarea persoanelor vulnerabile. Dar nu se poate interzice persoanelor aflate în nevoie să ceară ajutor”, a scris Anna Starbrink, un deputat liberal, pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Harta salariilor din Italia. Regiunile în care se câștigă cel mai bine în 2024. Partea de sud a țării este puternic afectată de sărăcie