- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Țara în care îți poți cumpăra un castel la prețul unei garsoniere. Nici în vis nu te-ai fi gândit la așa ceva în 2024

03 Jul, 23:07 • Garey Amyra
Știai că există o țară în care poți cumpăra un castel la prețul unei garsoniere? Ei bine, vecinii din vest au scos la vânzare nenumărate bijuterii arhitecturale, de care chiar și tu te poți bucura! Vezi în rândurile următoare toate detaliile.
Țara în care îți poți cumpăra un castel la prețul unei garsoniere. Nici în vis nu te-ai fi gândit la așa ceva în 2024

Există o țară în care poți achiziționa un castel la prețul unei garsoniere. Mulți nu știu, motiv pentru care ai putea fi unul dintre norocoșii care și-ar putea cumpăra un castel la un preț infim.

Citește și O garsonieră se vinde într-un oraș din România cu doar 4.000 de euro

Persoanele care își doresc să își cumpere un imobil istoric la prețuri foarte accesibile au posibilitatea de a face asta! Nu de mult, Ungaria a scos la vânzare peste 150 de castele, multe dintre ele având prețul unei garsoniere din România.

Te-ai gândit vreodată că ai putea să locuiești într-un castel? Cu siguranță, atunci când erai mic, ți-a trecut asta prin minte. Deci, ar putea fi un vis pe care ai putea să-l împlinești!

Cei ce doresc să achiziționeze un imobil istoric au o oportunitate inedită.

Ungaria, țara în care îți poți cumpăra un castel la prețul unei garsoniere

Cele mai multe dintre proprietățile istorice scoase la vânzare de statul ungar se află în comitatele Pest și Bács-Kiskun, însă prețurile variază foarte mult, unele dintre acestea fiind accesibile pentru multe persoane.

Dacă unele castele au fost scoase la vânzare pentru 44.313 de euro, altele au prețuri care ajung chiar și până la 30 de milioane de euro.

De toate pentru toată lumea! În aceste condiții, persoanele interesate trebuie să aibă mai multe informații cu privire la piață.

Un expert economic pe nume László Balogh a explicat că cel mai scump castel scos la vânzare în Ungaria se află în Szombathely, în apropiere de granița cu Austria, iar imobilul a fost evaluat la aproximativ 30 de milioane de euro.

Mai mult decât atât, imobilul despre care vorbim are 41 de camere și un teren de 65.000 de metri pătrați. Pe lângă toate acestea, castelul are și câteva obiective total unice. Cum ar fi biblioteca renumitului conte István Széchenyi și patul contelui Gyula Andrássy, conform Newsweek.ro.

Documentat încă din secolul al XVI-lea, castelul a avut parte de renovări în anul 2004 și a obținut aprobarea pentru un izvor termal în 2021.

Desigur, există și cel mai ieftin castel, și anume,cel din Tibolddaróc, județul Borsod-Abaúj-Zemplén.

Imobilul dispune de 9 camere și a fost evaluat la 45.574 de euro. Deși prețul nu este exorbitant, castelul necesită lucrări de renovare care ar putea costa sume mari.

Citește și Preț aberant pentru o garsonieră de lângă București. Cât a ajuns să coste un spațiu de doar 30mp într-o comună de lângă Capitală!

Spre exemplu, în Budapesta, prețul mediu al unui astfel de imobil este de 3,8 milioane de euro, în timp ce prețurile cele mai mici se găsesc în județul Tolna, cu o medie de aproximativ 55.728 de euro.