Europa oferă salarii atractive mai ales pentru românii care caută oportunități mai bune de muncă. Dacă în țară nu au găsit nicio soluție pentru a câștiga mai mulți bani, mulți au decis să plece în străinătate. Însă, din păcate, nu mai vor să revină acasă, pentru că o duc foarte bine acolo, cel puțin financiar.
Citește și: Românii sunt pe locul 1 în Europa în topul vacanţelor de lux. Care sunt destinaţiile preferate
1. Germania se află printre primele opțiuni pentru românii care doresc să lucreze în străinătate. Cu un salariu mediu lunar de aproximativ 3.600 de euro, aceasta oferă oportunități diverse în sectoare precum IT, inginerie și sănătate.
2. Marea Britanie, în special Londra, este o altă destinație populară pentru români. Aici, salariile pot varia semnificativ, dar în medie, românii pot câștiga între 2.500 și 4.000 de euro pe lună, în funcție de sector.
3. Olanda se află pe locul trei, cu un salariu mediu lunar de aproximativ 3.400 de euro. Țara este cunoscută pentru standardele sale înalte de viață și pentru echilibrul muncă-viață pe care îl promovează.
4. Franța oferă salarii medii, care pot ajunge la 2.800 de euro pe lună. Românii sunt căutați în diverse domenii, de la turism la industrie. Parisul, în special, atrage mulți români datorită oportunităților în sectorul serviciilor și culturii vibrante.
5. Austria este țara din Europa care este recunoscută pentru salariile sale competitive, cu un mediu de muncă stabil și de calitate. Salariile medii pot varia între 2.800 și 4.000 de euro, în funcție de sector. Românii care lucrează în turism, sănătate sau inginerie găsesc aici oportunități excelente, potrivit Playtech.ro.
Observatorului fiscal al UE, ratele maxime ale impozitului pe venitul persoanelor fizice în Uniunea Europeană au încetat să mai scadă de la criza financiară din 2008.
Italia este una dintre destinațiile preferate nu doar pentru cultură și climă, ci și datorită regimului său fiscal atractiv. Dacă pentru italieni sunt taxe şi impozite ridicate, atât pe veniturile personale, cât și pe cele corporative, pentru străini există avantaje fiscale importante pentru străini.
Unul dintre ele este taxarea fixă, care permite bogaților să plătească o sumă anuală fixă pe toate veniturile obținute din străinătate. Suma a fost recent majorată la 200.000 de euro pe an, dublu față de valoarea anterioară de 100.000 de euro.
Elveția îi taxează pe străinii bogaţi cu aşa-numitul „forfait fiscal”. Acesta prevede că în loc să colecteze taxe bazate pe venituri sau avere, unele regiuni elvețiene calculează o rată bazată pe cheltuielile individuale. Statul elvețian a stabilit o taxă minimă de aproximativ 455.000 de euro, ceea ce îl face atractiv doar pentru cei cu venituri mari și stil de viață luxos. (Citește AICI mai multe detalii)