- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Țările care oferă cele mai bune condiții pentru toți locuitorii. Clasamentul Expat Insider 2024 ți-ar putea schimba percepția asupra Europei

09 Jul, 09:32 • Cornel Ghimeșan
Clasamentul Expat Insider 2024 le-a arătat oamenilor care sunt țările ce oferă cele mai bune condiții de trai pentru locuitori. Dacă te-ai gândit vreodată să schimbi locul în care trăiești, rămâi aici și fă-ți o idee despre țările în care ai putea avea o viață bună.
Țările care oferă cele mai bune condiții pentru toți locuitorii. Clasamentul Expat Insider 2024 ți-ar putea schimba percepția asupra Europei

InterNations a realizat clasamentul Expat Insider 2024, în care se regăsesc cele mai bune zece țări din lume pentru oameni.

Te-ar putea interesa și Vacanţe 2024: 1.000 de lei pentru un sejur all inclusive pentru o familie la hotel de 4 stele de pe Litoral

Interesant este faptul că pe primele trei locuri ale clasamentului nu se regăsește nicio țară din Europa! Dacă ești curios, pe primul loc al clasamentului Expat Insider 2024 se află Panama, care a urcat de pe locul trei. Mai apoi, pe următoarele două locuri se află Mexic și Indonezia.

Astfel, Spania este prima țară europeană care se află abia pe locul patru.

Peste patru din cinci expați, mai exact, aproximativ 82%, sunt mulțumiți de viața lor în Panama.

Mai mult decât atât, aproape trei sferturi dintre respondenți (74%) sunt mulțumiți de situația lor financiară, în timp ce 88% sunt de părere că venitul pe care îl au este suficient sau mai mult decât suficient pentru a duce o viață bună în această țară.

Respondenții au lăudat accesibilitatea locuințelor în Panama, pe care peste trei din cinci (62%) o consideră favorabilă (față de 34% la nivel global). Pe lângă cele precizate anterior, în Panama este cel mai ușor pentru locuitori să-și găsească cazare.

Spania, încă lider mondial în clasamentul Expat Insider

Expații din Panama au puține probleme lingvistice. Aproape toți oamenii (98%) laudă accesul nerestricționat la servicii online, însă Panama primește punctaje foarte bune în ceea ce privește siguranța personală a expaților.

Nouă din zece respondenți (90%) au evaluat acest factor pozitiv (față de 80% la nivel global). Conform raportului, Panama ocupă locul 15 pentru asistența medicală.

„Îmi plac multe lucruri: cartierul meu, vremea, varietatea de climă și teren (oraș, plajă, zone muntoase), activități culturale, diversitatea restaurantelor, oamenii, asistența medicală, costul vieții și stabilitatea guvernului”, a declarat un expat american în Panama, conform USnews.com.

După cum am menționat și mai sus, pe locul patru în acest clasament se află prima țară europeană, adică Spania, acolo unde se află și mulți români. Deși a căzut de pe primul loc, Spania continuă să fie lider mondial în privința indicelui de calitate a vieții.

Citește și Românii vor plăti mai mult pentru vacanţe în străinătate în 2024. Scumpiri uriaşe pentru sejururi în Italia şi Turcia

Astfel, 84% dintre străini s-au declarat fericiți că trăiesc în Spania, față de 68% media la nivel global. Deci, dacă ți-a trecut prin minte să pleci în țări cum ar fi Italia sau Polonia, mai gândește-te odată!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult