Deși vara abia s-a încheiat și temperaturile de 30 de grade Celsius persistă, magazinele din rețeaua KIK din Ungaria se grăbesc să aducă atmosfera de Crăciun pe rafturi. Produse festive, decorațiuni de Crăciun, elfi, zâne, inscripții XMAS, figurine din turtă dulce, pomi de Crăciun și suporturi de lumânări cu fulgi de zăpadă și reni au apărut deja, relatează Magyar Hirlap, potrivit digi24.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Crăciunul s-a mutat în octombrie! Decretul prezidențial a șocat oamenii!
foto: spirit de Crăciun
Vara s-a încheiat de câteva zile, iar temperaturile de peste 30 de grade persistă, dar asta nu oprește magazinele Kik și Aldi din Ungaria să intre în spiritul Crăciunului.
Rafturile sunt pline de decorațiuni festive:
Mai mult decât atât, în rețeaua ALDI, au apărut deja și primele ciocolate și biscuiți cu tematica de Crăciun, având pe ambalaje peisaje de basm acoperite de zăpadă, destinate să atragă cumpărătorii către spiritul festiv, în ciuda vremii de vară.
Companiile mari au tendința de a aduce cât mai devreme pe rafturi spiritul Crăciunului, prin decorațiuni și dulciuri de tot felul.
Pe de o parte, sunt oameni care consideră că această „grăbire a sezonului festiv” elimină magia sărbătorilor. Ei susțin că spiritul Crăciunului este autentic atunci când produsele specifice apar la momentul potrivit, nu din septembrie, când afară e încă foarte cald.
Pe de altă parte, există și voci care înțeleg motivele comerciale din spatele acestei grabe, apreciind că este o mișcare necesară pentru afaceri, mai ales pentru cele mici.
Publicația Mandiner citează un articol din revista Forbes de anul trecut, care explica de ce companiile aleg să aducă sărbătorile mai devreme. Mulți consumatori sunt deranjați de acest debut prematur al sezonului de Crăciun. Companiile mici știu că sărbătorile reprezintă cea mai importantă perioadă a anului, din punct de vedere financiar.
Unul dintre motivele pentru care companiile se grăbesc să înceapă Crăciunul mai repede este presiunea asupra comercianților, care este cauzată de concurența tot mai acerbă și de provocările continue din lanțul de aprovizionare.
Întreruperile în livrări, problemele de inventar și dificultățile logistice întâmpinate în ultimii ani i-au determinat pe retaileri să își ajusteze strategiile. Dacă încep mai devreme pregătirile pentru Crăciun, vor avea timp să ajusteze pe parcurs eventualele nereguli și nu vor pierde în fața competitorilor.
Te-ar mai putea interesa și: Primă de Crăciun întârziată, dar mai consistentă. Acești angajați vor primi bonusuri cuprinse între 4.000 și 6.000 de euro