Test IQ pentru oamenii deștepți. Dacă ai antrenament în ceea ce privește atenția la detalii, vei reuși să rezolvi foarte ușor acest exercițiu mental. În general, testele de perspicacitate contribuie la dezvoltarea raționamentului logic, a gândirii critice și a luării rapide a deciziilor.
Provocare de azi este să deslușești un mister dintr-o situație care are loc pe o plajă, potrivit Gândul.ro. Dacă reușești să descoperi cine a furat brățara turistei din imagine în doar 11 secunde, atunci te poți considera un norocos, pentru că ai o minte ageră. Vezi mai jos dacă ai ghicit răspunsul.
Citește și: Test IQ cu chibrituri. Mutați un singur băț pentru a corecta 3 + 3 = 9
IQ-ul reprezintă coeficientul de inteligență și este în esență un scor utilizat pentru a determina cât de inteligentă este o persoană în comparație cu restul populației. Desigur, un test IQ nu este 100% exact și doar face o încercare, ca orice test standardizat, de a face o măsurare corectă.
Aceasta măsurătoare este coeficientul IQ rezultat și aceste scoruri sunt adesea folosite ca bază pentru a ști dacă o persoană este doar inteligentă sau un geniu total. De cele mai multe ori, aceste scoruri reprezintă o măsurare corectă a inteligenței, făcându-le să fie foarte interesante pentru cei care doresc să știe cum se situează în comparație cu cele mai mari minți ale tuturor timpurilor sau doar cu alte persoane obișnuite.
Coeficientul mediu IQ este de aproximativ 100. Bineînteles, acest lucru este supus variabilității în timp, și nu este altceva decât o regulă constantă. Cu toate acestea, dacă faceți un test IQ și scorul este peste 100, atunci vă situați peste media majorității oamenilor.
La urma urmei, testele IQ tind să fie renormalizate în timp, pentru a asigura că scorul mediu IQ rămâne în jurul valorii de 100 de puncte. În acest fel, testele IQ mențin o normalizare a scorului de bază care permite o comparație mai bună din punct de vedere istoric.