- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Test IQ. Pune-ți la încercare răbdarea și atenția! Ce număr urmează în seria 125, 64, 27?

29 Jun, 19:18 • Fundeanu Madalina
Test IQ pentru genii. Tu poți să îți dai seama care este numărul lipsă din șirul 125, 64, 27, x?
Test IQ. Pune-ți la încercare răbdarea și atenția! Ce număr urmează în seria 125, 64, 27?

A venit timpul pentru o nouă provocare! Iată un nou test IQ perfect pentru a-ți verifica atenția și răbdarea, potrivit Cancan.ro. Astăzi, spiritul de observație și atenția la detalii îți va fi pus la încercare cu următorul șir de numere: 125, 64, 27, x. Îți poți da seama care este numărul lipsă din acest șir?

Așadar, provocarea de astăzi constă într-un test IQ bazat pe numere care nu este deloc ușor. Doar geniile reușesc să rezolve acest test într-un timp rapid. Tot ce ai de făcut este să completezi corect șirul de numere: 125, 64, 27, x. Îți poți da seama care este răspunsul corect?

Test IQ, sursa: Cancan.ro
Test IQ, sursa: Cancan.ro

Ai mai putea citi: Un exercițiu de matematică a stârnit valuri de comentarii pe internet! Tu reușești să-l rezolvi?

Test IQ pentru genii. Tu poți să îți dai seama care este numărul lipsă din șirul 125, 64, 27, x?

Pentru cei familiarizați cu matematica, acest test nu ar trebui să le dea bătăi prea mari de cap. Trebuie să identifici numărul care urmează în seria: 125, 64, 27.

Dacă nu ai găsit singur răspunsul, îl poți afla mai jos.

Cele 3 numere din serie sunt toate cuburi perfecte.

Astfel:

125 = 5 la puterea a treia
64 = 4 la puterea a treia
27 = 3 la puterea a treia
În seria 5,4,3, evident că urmează 2. Ridicându-l la cub, obținem: 2 la puterea a treia = 8. Acesta este răspunsul final.

rezolvare test de inteligență
rezolvare test de inteligență

Ce sunt testele de inteligență și cu ce ne ajută

Un test de inteligență sau un test IQ reprezintă o evaluare standardizată folosită pentru a măsura diferite aspecte ale capacităților cognitive ale unui om. Astfel de teste sunt realizate pentru a evalua abilități cum ar fi raționamentul verbal, raționamentul numeric, memoria, percepția spațială, gândirea abstractă și alte abilități cognitive superioare.

De obicei, testele de inteligență sunt utilizate în scopuri educaționale, psihologice și în selecția personalului în mai multe domenii de activitate. Acestea pot oferi informații despre potențialul intelectual al unei persoane, modul în care aceasta rezolvă probleme complexe, modul de învățare și cum memorează informații noi.

Testele de inteligență sunt de mai multe tipuri și grade de complexitate, dar cele mai multe se bazează pe sarcini standardizate care sunt evaluate în raport cu rezultatele altor persoane din aceeași categorie de vârstă sau grup de referință.

Vezi mai multe știri: Iluzie optică doar pentru adevăratele genii. Poți vedea șarpele din imagine în 7 secunde?